Ιαν 282014
 

 

το κείμενο σε pdf

Την αντιφασιστική διαδήλωση της Παρασκευής 31/1 στο Κερατσίνι, καλούν επίσης με ανακοινώσεις τους μια σειρά οργανώσεων της αριστεράς και τοπικών συλλόγων-σωματείων, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Κυριακή 26/1. Η δική τους συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, 100μ πιο κάτω από την πλ. Νίκης επί της οδού Τσαλδάρη. Η αμοιβαία επιλογή για δυο διακριτές συγκεντρώσεις αφορά στα διαφορετικά τους χαρακτηριστικά, οι οποίες κατόπιν θα ενωθούν στις 7.00μμ σε κοινή πορεία στο δρόμο. Η πορεία από την πλ. Νίκης θα ξεκινήσει αυστηρά λίγο πριν τις 7.00μμ για να συναντήσουμε τα υπόλοιπα μπλοκ και να διαδηλώσουμε στην περιοχή όσο έχει ακόμα κόσμο στους δρόμους (η πορεία θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της Αμφιάλης και των Ταμπουρίων και θα επιστρέψει-ολοκληρωθεί στην οδό Τσαλδάρη).

* Λεωφορεία πρόσβασης από Αθήνα Γ18 Αθήνα-Πέραμα (μέσω Γρ. Λαμπράκη), Β18 Αθήνα-Πέραμα (μέσω Πέτρου Ράλλη-Σαλαμίνος) & από τον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά το 824 Πειραιάς-Αγ.Αντώνιος.

αναδημοσίευση από to site του Ρεσάλτο

Ιαν 272014
 

4 μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής, τα θρασύδειλα φασιστοειδή έκαναν ξανά την εμφάνισή τους στο Κερατσίνι, 100 περίπου άτομα, στις συνοικίες της Αμφιάλης και των Ταμπουρίων. Κατεβαίνοντας την οδό Τσαλδάρη, βεβήλωσαν το σημείο θανάτου του Παύλου Φύσσα -τον οποίο οι ίδιοι δολοφόνησαν- σβήνοντας συνθήματα, ποιήματα και αφιερώσεις δεκάδων ανθρώπων και καταστρέφοντας πανό του τοπικού συλλόγου δασκάλων «Πλουμπίδης». Μια ξεκάθαρη «ανάληψη ευθύνης» πλέον της δολοφονίας από πλευράς τους, που μέχρι στιγμής δεν την αποδέχονταν, έχοντας «αδειάσει» τον μαχαιροβγάλτη τους Ρουπακιά.
Στο πέρασμά τους κατέβασαν και άλλα πανό του τοπικού συλλόγου δασκάλων, έσβησαν αντιφασιστικά συνθήματα, λέρωσαν τοίχους με εμετικά φασιστικά-εθνικιστικά συνθήματα ενώ φτάνοντας στην πλατεία Λαού, στα Ταμπούρια, κινήθηκαν επιθετικά προς τον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ (100μ από την πλατεία). Προφανώς, στην προσπάθεια τους να επανεμφανιστούν στις περιοχές του Πειραιά τις τελευταίες βδομάδες και να λειτουργήσουν ξανά τα γραφεία τους στη Νίκαια, έχουν ενοχληθεί από τη δυναμική αντίσταση που έχουν συναντήσει από τον κόσμο του αγώνα (γι’ αυτό ξεκίνησαν τις προκλήσεις τους ήδη από την προηγούμενη βδομάδα, γράφοντας σύνθημα στον τοίχο του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου Κορυδαλλού Pasamontana, επανεμφανιζόμενοι στις περιοχές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού με μια από τις γνωστές θλιβερές παρελάσεις τους).
Οι μισοί περίπου εισήλθαν στην οδό Ερμού και επιτέθηκαν στο στέκι, προκαλώντας ταυτόχρονα ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και μηχανάκια περίοικων, ενώ οι υπόλοιποι είχαν αποκλείσει την οδό Κωνσταντινουπόλεως, μπλοκάροντας τα διερχόμενα οχήματα και προσφέροντας έτσι κάλυψη στην ομάδα επίθεσης. Οι 15 συντρόφισσες και σύντροφοι που βρίσκονταν στο ΡΕΣΑΛΤΟ εκείνη την ώρα υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους και το εγχείρημα και μετά από πεντάλεπτη σύγκρουση κατόρθωσαν να τους απωθήσουν. Αποδεικνύοντας ότι ο συλλογικός συντροφικός αγώνας χωρίς διαβαθμίσεις «ικανότητας» και φύλου είναι σε θέση να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα ναζιστικά τάγματα εφόδου όταν αυτά δεν έχουν την ενεργό στήριξη των δυνάμεων καταστολής. Οι πολλές μηχανές ΔΙΑΣ, βέβαια, που συνόδευσαν τους φασίστες μετά την επίθεσή τους μέχρι την αποχώρησή τους από το Κερατσίνι, δεν προχώρησαν σε καμία προσαγωγή. Παρότι οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο κατά τη διάρκεια της επίθεσης-σύγκρουσης και παρότι αρκετοί φασίστες (αυτοί που ήταν στην πρώτη γραμμή) αποχώρησαν χρωματισμένοι με μπογιά στα ρούχα τους. Έχει ιδιαίτερη σημασία να σημειωθεί ότι το κυριότερο γεγονός που επιβεβαιώνει τον αντικοινωνικό, τραμπούκικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, είναι η καταστροφή με πέτρες των τζαμιών των παραθύρων και της πρόσοψης του διπλανού σπιτιού, παρότι ο ιδιοκτήτης τούς φώναζε ότι είναι σπίτι και μέσα υπάρχει μικρό παιδί. Από τις δεκάδες πέτρες που πετάχτηκαν προς το σπίτι οι περισσότερες έπεσαν στο παιδικό δωμάτιο και αν το κοριτσάκι δεν είχε φυγαδευτεί από τους γονείς της θα είχε τραυματιστεί σοβαρά ή θανάσιμα.
Ακολούθησε άμεσο αντιφασιστικό κάλεσμα στην πλατεία Λαού και αυθόρμητη διαδήλωση στα Ταμπούρια και την Αμφιάλη (στους δρόμους που είχαν περάσει νωρίτερα οι φασίστες) από 400 και πλέον αντιφασίστες και αντιφασίστριες, που έσβησαν παράλληλα τα φασιστικά συνθήματα από τους τοίχους. Με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων της περιοχής και τη στήριξη πολλών αλληλέγγυων-αγωνιζόμενων ανθρώπων από τις γύρω περιοχές του Πειραιά και διάφορες συνοικίες της Αθήνας.
Οι φασίστες είναι τα πιστά σκυλιά του κράτους και του κεφαλαίου -όσο κι αν συνεχίζουν να το παίζουν αντισυστημικοί- που έπεσαν σε δυσμένεια από τα αφεντικά τους (πιθανώς προσωρινή) λόγω τάσεων αυτονόμησης και μιας σειράς ανεξέλεγκτων κινήσεων-επιλογών τους, όπως οι δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Θα το πούμε για άλλη μια φορά: στις γειτονιές της προσφυγιάς, της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, οι φασίστες, τα τάγματα εφόδου τους και οι υποστηρικτές τους δεν είναι απλά ανεπιθύμητοι αλλά εχθροί. Φασίστες δολοφόνοι δε χωράτε στις γειτονιές μας. Και αυτό θα το επιβεβαιώνουμε κάθε στιγμή, με κάθε τρόπο.

Σάββατο 25/1/2014
Αυτοοργανωμένος χώρος, αλληλεγγύης & ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ
Αυτόνομη Αντιφασιστική Συνέλευση Κερατσινίου
Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Link για το βίντεο:

25012014-KER by Antifadada

αναδημοσίευση από το site του Ρεσάλτο

Ιαν 222014
 

banner

η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την ομάδα No Lager

…θα ακολουθήσει bar οικονομικής ενίσχυσης.

Κείμενα και εισηγήσεις της συνέλευσης No Lager

Χάρτες χώρων κράτησης

Υλικό για τα κέντρα κράτησης μεταναστών από άλλες ομάδες

Ιαν 212014
 

Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η 3η κουβέντα για την αυτοοργανωμένη κινηματογραφική παραγωγή- Το σεμινάριο μοντάζ αναβαλλέται για τον επόμενο μήνα

Ιαν 212014
 

τρίτη 28 ιανουαρίου
απο τις 19:30 και μετά..

επιστροφή στο Παπουτσάδικο….

Μετά απο το basketball&rap
στο γηπεδάκι μπάσκετ.
(ευχαριστούμε όσους ήρθατε, όσους παίξατε και δώσατε ψυχή, όσους και όσες γουστάρατε με αυτο),

πάμε για ταινία
«something from nothing:
THE ART of RAP»

θα είμαστε εκει για τη ταινία, μετα μουσική και οτι ηθελε προκύψει..

Ιαν 132014
 

Παρακινούμενος από ένα ιδεαλιστικό πνεύμα, ο Αλφρέδο αποφασίζει να δημιουργήσει μια τέχνη «πιο ελεύθερη, που βγαίνει από την καρδιά και επιτρέπει στους ανθρώπους να νιώσουν ζωντανοί». Πιστεύει ότι το θέατρο πρέπει να βγει στο δρόμο σε μια διαρκή δημιουργική αντιπαράθεση με το κοινό. Είτε σε μια πλατεία η οποία επιλέχθηκε στην τύχη, είτε σε ένα πάρκο είτε, τέλος, σε μια πλημμυρισμένη από κόσμο κεντρική λεωφόρο, ο Αλφρέδο και ο θίασός του “Noviembre” (Νοέμβρης), μετατρέπονται σε διαολάκια, προκαλώντας τους περαστικούς, οργανώνοντας εκδηλώσεις κοινωνικής διαμαρτυρίας, αναγκάζοντας ακόμη και τις αστυνομικές δυνάμεις να παρέμβουν. Δεν υπάρχουν ούτε όρια, ούτε απαγορεύσεις. Μόνο ιδέες που αξίζει τον κόπο να προωθηθούν με κάθε μέσο, απ’ τη στιγμή που θα καταφέρουν να κάνουν τον κάθε θεατή να μη νιώθει απλά παρατηρητής, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης.

 

http://www.youtube.com/watch?v=b-Y-7PpM9Ws

Ιαν 132014
 

18|1|2014

«Σε καιρούς…κρίσης πανικού»
Παρουσίαση της μπροσούρας & συζήτηση. 

 

»Κι έτσι απλά ένα πρωί, ενώ πίνεις γρήγορα τον καφέ σου στο σπίτι, 
ενώ βρίσκεσαι σ’ ένα πηγμένο λεωφορείο, ενώ [..], νιώθεις κρύο ιδρώτα να 
λούζει το σώμα, ένα πλάκωμα στο στήθος, μια ανάσα κοφτή που προσπαθεί να 
βγει μα είναι τόσο αδύναμη και όλα γύρω διαγράφονται θολά, ισχνά και το 
μόνο που ακούγεται είναι ο έντονος και επιβλητικός ήχος της 
καρδιάς.»

 

«σε καιρούς κρίσης πανικού»

 

έντυπο που τυπώθηκε το φθινόπωρο του 2013 σε 1500 αντίτυπα

Διαπιστώνοντας μια έλλειψη (δια)λόγου πάνω στα ψυχολογικά ζητήματα και, ταυτόχρονα, το μονόδρομο του κυρίαρχου επιστημονικού μονολόγου, αποφασίσαμε να ανοίξουμε, όπως και άλλα συντροφικά εγχειρήματα, το θέμα αυτό μέσα από έντυπα, παρεμβάσεις, εκδηλώσεις και μέσα από τη μαγευτική διαδικασία της συλλογικής αυτομόρφωσης.

se-kairous-krisis-panikou

Οι διαθέσεις μας, τα συναισθήματά μας παραμένουν θέματα ταμπού ή θέματα που θεωρούμε ότι δεν είναι ανάγκη να μοιράζονται με τους γύρω μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο βρίσκεται και το έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας, χωρίς αυτό να θέλει να αποτελέσει κανενός είδους εγχειρίδιο ή οδηγό, αλλά αντίθετα, να δημιουργήσει τις ερωτήσεις αυτές που μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα που «πάσχουν» ή που βρίσκονται δίπλα ή κοντά σε αυτά. Με λίγα λόγια, το έντυπο αυτό απευθύνεται στους συντρόφους-ισσες μας, σε κάθε άνθρωπο που βρίσκει τον εαυτό του μέσα στις ιστορίες που ακολουθούν, σε κάθε άνθρωπο που έχει γνωρίσει ο ίδιος, η ίδια ή οι γύρω του αυτές τις καταστάσεις, σε κάθε άνθρωπο που θεωρεί ότι δεν υπάρχουν φυσιολογικοί και μη άνθρωποι γύρω του.
Παράλληλα, ζώντας μια καθημερινότητα που η ψυχική μας διάθεση ορίζει και ορίζεται συνεχώς από αυτή και μετά από μια σειρά εκδόσεων στην κατεύθυνση της αυτομόρφωσης/ αντιπληροφόρησης τα τελευταία χρόνια, αποφασίσαμε να κοιτάξουμε και να ασχοληθούμε περισσότερο με το πώς επηρεάζουν πρακτικά πτυχές της συνολικής μας δραστηριότητας.
Επιλέξαμε να καταπιαστούμε με τις κρίσεις πανικού, μιας και θεωρούμε ότι αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα ζητήματα που εμφανίζονται σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τις κρίσεις πανικού, τόσο λόγω και «προσωπικού ιστορικού», αλλά και επειδή τις εντοπίζουμε καθημερινά πλέον γύρω μας.

css.php