Ημερήσια αρχεία: 16 Ιουνίου 2020

2 άρθρα

Υπόγειος Ήχος: Από τις ΗΠΑ, μέχρι τη Μόρια και σε κάθε γωνιά του κόσμου αυτού..

Δεν μπορούμε να ανασαίνουμε..

Την περασμένη Τετάρτη 10 Ιούνη από τις 20:00 και μετά, βρεθήκαμε στο γνωστό γηπεδάκι μπάσκετ, δίπλα στο μετρό της Αγίας Μαρίνας.
Ακούσαμε τις μουσικές που αγαπήσαμε και μεγαλώνουμε με αυτές συντροφιά, με τους ανθρώπους μας, να στεκόμαστε δίπλα δίπλα στα ζόρια, σε κατάσταση φρί.κης, παίζοντας μπάσκετ, συζητώντας για όσα μας απασχολούν, για τα όνειρα μας και πάντα πιστοί και πίστες στους εφιάλτες, οσων προστάζουν και γουστάρουν υπακοή.

Από τις ΗΠΑ, μέχρι τη Μόρια και σε κάθε γωνιά του κόσμου αυτού..
Δεν μπορούμε να ανασαίνουμε..

Από τις δυτικές γειτονιές της Αθήνας στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας , σε όλους και όλες που μοιραζόμαστε το ίδιο μίσος για τους μπάτσους, την ίδια οργή για τους ρατσιστές , την ίδια εχθρική στάση σε ότι υποτιμά τη νοημοσύνη και τις ζωές μας.

     Θα τα ξαναπούμε..

“Από τις ΗΠΑ, μέχρι το Κρανίδι, αλληλεγγύη στους/στις εξεγερμένους/ες προλετάριους/ες”.

Δυο λόγια παραπάνω… για την Κυριακή 7 Ιούνη

 

Την Κυριακή 7 Ιούνη, η κατάληψη Παπουτσάδικο πραγματοποίησε την προβολή της ταινίας “This machine kills racism” (περισσότερα εδώ) με θέμα τον ρατσισμό στις ΗΠΑ, στην πλατεία Παπάγου στο Αιγάλεω. 

       Η προβολή πραγματοποιήθηκε εσκεμμένα χωρίς κάλεσμα, με στόχο την άμεση παρέμβαση μας στον χώρο της πλατείας, στην προσπάθεια επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου στη μετά Covid εποχή, ορμώμενη σαφώς και από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς. 
       Στην πλατεία υπήρχε ήδη κόσμος που έδειξε μεγάλη ανταπόκριση στην πρωτοβουλία. 
Σημασία για εμάς έχει να μην ξεχνάμε, να μην παραγράφουμε και να μην συναινούμε με τη σιωπή μας στα ρατσιστικού, φασιστικού και σεξιστικού περιεχομένου περιστατικά βίας που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, είτε μιλάμε για τα στενά πλαίσια της γειτονιάς μας, είτε αυτά εκτείνονται σε κάθε γωνιά του κόσμου μας. Ο εχθρός είναι ένας και είναι κοινός και καλούμαστε να σταθούμε απέναντι σε αυτόν μαχητικά, αλλά και με μέσα μιας πιο κοινωνικής απεύθυνσης. 
Στην πλατεία αναρτήθηκε σχετικό πανό που αναγραφόταν
 “Από τις ΗΠΑ, μέχρι το Κρανίδι, αλληλεγγύη στους/στις εξεγερμένους/ες προλετάριους/ες”. 
Οι πλατείες και οι δημόσιοι χώροι μας ανήκουν. 
Οι φωνές μας δε σιωπούν μέχρι να ακουστούμε και ακουγόμαστε συλλογικά.
Κανείς/ καμία μόνη απέναντι στον φασισμό και την αστυνομική βία που στερεί ζωές. 
Ραντεβού στους δρόμους μας.