ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ
Η πόλη μας είναι ένας ιστορικός τόπος με χνάρια αγώνων, έχει σύμβολο το ΜΠΛΟΚ 15 – το κολαστήριο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου, τόπος που βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν άνθρωποι γιατί θέλαν να ‘ναι ελεύθεροι.
Φασίστες δεν πάτησαν και δεν θα πατήσουν ΠΟΤΕ.
Το τελευταίο διάστημα συναντάμε στις γειτονιές μας ναζιστικά σύμβολα και ρατσιστικό λόγο.
Παρατηρούμε πως οι φασίστες νεοναζί ξεμύτισαν απ’ τις τρύπες τους και εμφανίζονται σε πλατείες και δημόσιους χώρους προσπαθώντας να σκορπίσουν τρόμο με προπηλακισμούς, τραμπουκισμούς και ρατσιστικές επιθέσεις, μολύνοντας τα πάρκα και τους δρόμους μας με φασιστικά σύμβολα και για «φινάλε» φωτογραφίζονται χαιρετώντας ναζιστικά για τις ανάγκες των “social media”. Νομίζουν πως έτσι καταλαμβάνουν χώρο στην πόλη μας, ενώ στην πραγματικότητα επιβεβαιώνουν τα αυτονόητα – ότι κινούνται με όρους συμμορίας, κρυμμένοι, εξυπηρετώντας ένα σύστημα που καλλιεργεί το φόβο για να ξαναγυρίσουν τελικά στις τρύπες τους-γιατί αυτές είν’ ο χώρος τους.
Η επανεμφάνιση των φασιστών δεν είναι σημείο των καιρών αλλά εφεδρεία του συστήματος που τους διαχειρίζεται και τους θρέφει.
Ζούμε όλοι μαζί σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτές τις γειτονιές, εδώ κυκλοφορούμε καθημερινά για να δουλέψουμε, να πάμε βόλτα το σκύλο μας, να πιούμε έναν καφέ, ν’ ακούσουμε μουσική….
Δεν φοβόμαστε. Αντιστεκόμαστε σε κάθε βαρβαρότητα.
Οι καταλήψεις και τα στέκια μας είναι χώροι ελευθερίας, αλληλεγγύης, καθημερινής πολιτικής και κοινωνικής ζύμωσης, είναι πυρήνες αντιφασισμού και αντίστασης στην κρατική εξουσία, το κεφάλαιο, τον ολοκληρωτισμό, το παρακράτος. Οι επιθέσεις των νεοναζί στους χώρους μας αποδεικνύουν πως αυτές οι συμμορίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος καταπίεσης, ενός συστήματος που φοβάται οτιδήποτε ελεύθερο, αυτοοργανωμένο και συλλογικό.
Είμαστε εδώ, όπως ήμασταν πάντα, ζούμε, μεγαλώνουμε και συλλογικοποιούμαστε σε αυτές τις γειτονιές, τα πάρκα, τις πλατείες. Ως αντιφασίστριες και αντιφασίστες ανανεώνουμε τη δέσμευση μας:
Φασίστες στο Χαϊδάρι;
ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.
ΚΑΛΟΥΜΕ σε ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ το Σάββατο 20/1/2024,
στην πλατεία Ηρώων στο Χαϊδάρι, στις 18:00.
Αντιφασίστριες/ες Χαϊδαρίου
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΧΑΙΔΑΡΙ ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ