Αλληλεγγύη στους 11 συντρόφους/ισσες- Συγκέντρωση 20 Φλεβάρη 2014, 9:00 πμ Δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 7)

Αλληλεγγύη στους 11 συντρόφους/ισσες

Στις 28 Δεκέμβρη κατά τη διάρκεια προπαγάνδισης της διαδήλωσης ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και στα κρατικά πογκρόμ του «ξένιου δία» (11/01 Πλατεία Αμερικής) στον ηλ. σταθμό του Αγ. Νικολάου, διασταυτωνόμαστε με γνωστό φασίστα της περιοχής. Η επίμονη και προκλητική παρουσία του κορυφώνεται όταν αρπάζει έα ρόπαλο και κινείται απειλητικά προς κάποιους συντρόφους. επίθεση που αντιμετωπίστηκε. Η παρέμβαση συνεχίζεται προς την πλ. Βικτωρίας, όπου δεχόμαστε συντονισμένη επίθεση από μηχανοκίνητες δυνάμεις της αστυνομίας. Τελικά συλλαμβάνονται 11 σύντροφοι/ισσες και ένας περαστικός.

Ο φασίστας παριστάνοντας το θύμα, παρέα με το μπάτσο (όπως μαθαίνουμε αργότερα) γιο του και άλλους ομοιδεάτες τους, μπαινοβγαίνουν σαν παλιοί γνώριμοι μέσα στη γαδα, όπου κρατούνται οι σύντροφοι/ισσες και στήνουν ένα βαρύ κατηγορητήριο ενταντίον τους. Τη Δευτέρα 30/12 το αυτόφωρο παίρνει αναβολή και οι συλληφθέντες αφήνονται ελεύθεροι. Εκδικητικά όμως και χωρίς κανένα νομικό προκάλυμμα, η αστυνομία προχωρεί στην κράτηση ενός συντρόφου με τη μοναδική ιδιώνυμη κατηγορία: ότι είναι μετανάστης. Σύμφωνα με ειδική διάταξη, η αστυνομία μπορεί να απελάσει ένα μετανάστη αρκεί να τον χαρακτηρίσει «επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια». Ο σύντροφος μεταφέρεται στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη. Μετά από παρεμβάσεις αλληλέγγυων, γίνεται δεκτή η ένσταση που κατατίθεται και αφήνεται ελεύθερος.

Ο εν λόγω φασίστας παρέα με άλλα νεοναζιστικά αποβράσματα πρωτοστατούν στην επιτροπή κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα σε πογκρόμ ενάντια μεταναστών και σε ρατσιστικές μισάνθρωπες συγκεντρώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Πάντα με την απαιτούμενη ασυλία η παραπάνω γαλανόλευκη μαφία σε συνεργασία με την αστυνομία τρομοκρατεί μετανάστες, προσπαθεί να επιβάλλει το φόβο σε όσους αντιστέκονται και να εξασφαλίσει τη θέση της στην οικονομία του εγκλήματος στην περιοχή.

Να σπάσουμε το φόβο ενάντια σε φασίστες, ρατσιστές και τις μαφίες τους

Συνέλευση no lager,
Αντιφασίστες/τριες από τις γειτονιές του κέντρου της αθήνας,
Αντιφασιστική Δράση Κυψέλης Πατησίων,
Από τις γειτονιές Άγιος Νικόλαος, Κυψέλη, Πατήσια