ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΛΕΕΙ: “ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΩ” ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ

ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

13/8/2013

Ελεγκτής – ρουφιάνος εντοπίζει έναν 19χρονο σε τρόλεϊ του Περιστερίου χωρίς εισιτήριο. Ο επιβάτης αντιδρά όπως θα έπρεπε να αντιδρούν όσοι δεν έχουν το 1,40 για να πληρώσουν. Απαντά στους τραμπουκισμούς του ελεγκτή, χωρίς φόβο. Ο οδηγός συμμετέχει στο έργο και μαζί με τον ελεγκτή “οδηγούν” από κοινού τον πιτσιρικά στον θάνατο.

Πέρα από τη θεαματική προπαγάνδα των ΜΜΕ που σκοπό έχει να αποστειρώσει το γεγονός από τα κοινωνικοπολιτικά χαρακτηριστικά του, η ουσία είναι μία: σπρώχτηκε δεν σπρώχτηκε ήταν δολοφονία, με ηθικούς αυτουργούς το κράτος και τους ρουφιάνους του. Τους φίλους του νόμου και της τάξης. Δεν ήταν η πρώτη δολοφονία και δεν θα είναι η τελευταία.

Το βλέπουμε κάθε μέρα. Οι πόλεις μας έχουν γεμίσει ασφυκτικά από κάθε λογής μπάτσους. Ελεγκτές, δημοτόμπατσοι, σεκιουριτάδες, ΔΙΑΣ σε κάθε γωνία. Όλοι αυτοί τη “δουλειά” τους κάνουν. Τραμπουκισμούς, ελέγχους, κυνηγητά, ξυλοδαρμούς, δολοφονίες. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Υπάρχουν κάποιοι που κάνουν βρώμικες και απεχθείς “δουλειές”. Και όταν αυτές οι “δουλειές” πληρώνονται με το κεφάλι, ο ζήλος των ρουφιάνων είναι ακόμα μεγαλύτερος. Όσο για τους υποστηρικτές τους, μικροαστούς, φασίστες και λοιπούς ηλίθιους, το λιγότερο που μπορούν να κάνουν μπροστά σε μία δολοφονία είναι να το βουλώνουν.

Πέρα από κάθε συζήτηση, οι συγκοινωνίες μας ανήκουν. Τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό, είναι για να πάμε στη δουλειά, στο σχολειό, για να βολτάρουμε στην πόλη μας. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας, όπως η παιδεία, η υγεία, η στέγη. Δεν τα παζαρεύουμε.

Χρέος όλων μας είναι να ακυρώσουμε τον έλεγχο των ζωών μας,να τσακίσουμε το σύγχρονο ολοκληρωτισμό…