Ιούλ 232013
 

 

μοίρασμα κειμένου και αφισοκόλληση στο Δαφνί Χαϊδαρίου:

 

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου (20/7), φασίστες μέλη της Χρυσής Αυγής επισκέφτηκαν το Δαφνί για να μοιράσουν τη φυλλάδα τους. Σε αυτή την απόκεντρη γειτονιά του Χαϊδαρίου, απλώθηκαν στην τεράστια έκταση των 2 οικοδομικών τετραγώνων και άφησαν σε αυτοκίνητα και γραμματοκιβώτια τα σκουπίδια τους, νομίζοντας ίσως ότι υπάρχει εκεί γόνιμο για αυτούς έδαφος.

Δεν υπολόγισαν όμως ότι στο Δαφνί ζουν και αυτοί / αυτές που σε όλη τους τη ζωή συνυπάρχουν με το ψυχιατρείο, που αυτά τους τα βιώματα τους δημιούργησαν αντανακλαστικά απέναντι σε αποκλεισμούς και εκκαθαρίσεις, αυτοί και αυτές που δε χωρίζουν τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους, που δεν αποδέχονται φασιστικές νοοτροπίες. Δεν υπολόγισαν επίσης, ότι οι δρόμοι της πόλης μας και οι πόρτες των σπιτιών μας δεν χάσκουν γι’ αυτούς ανοιχτά όπως τα παράθυρα των ΜΜΕ.

Στις γειτονιές μας θα κάνουμε πάντα ότι περνάει από το χέρι μας για να μη μένει χώρος για λόγια που ζέχνουν. Που στρέφονται ενάντια στους αδύνατους, στους φτωχούς, στους διαφορετικούς, που συνειδητά καλλιεργούν το μίσος για τους διπλανούς και όχι τους από πάνω. Αυτά τα λόγια, δεν έχουν θέση στους δρόμους και στις πόρτες μας. Η μόνη τους θέση βρίσκεται στους πράσινους κάδους των σκουπιδιών, κι ας είναι τυπωμένα σε χαρτί. 

Έτσι, η φασιστική φυλλάδα έμεινε στο Δαφνί μόνο μισή ωρίτσα. Κάναμε τη Σαββατιάτικη βόλτα μας μαζί με φίλους και γειτόνους και πετάξαμε στα σκουπίδια όσες φυλλάδες δεν είχαν ήδη βρεθεί στους κάδους από τους κατοίκους της περιοχής. Και ο χώρος γέμισε με τα δικά μας λόγια, με τα αυτοκόλλητά μας και τα συνθήματά μας. Ήταν ένα όμορφο σαββατιάτικο πρωινό…

 

 

css.php