Φεβ 142013
 

046 - antifalive

Το Σάββατο 23/2 στις 20:30, το Παπουτσάδικο φιλοξενεί το Antifa Live με μία Hip Hop συναυλία.

Για το Antifa Live:

«…ΤΩΡΑ στις οθόνες των τηλεοράσεων και των μεγαsite κλαίγονται για την πατρίδα, ωρύονται πως δεν υπάρχει μέλλον (εκτός απ’ το να βγάλεις τον σκασμό) γκρινιάζουν για τους «ξένους» και διαφημίζουν νεοναζί σκατόφατσες.
 
Αλλά οι οθόνες τους πάντοτε παίζανε μαλακίες.
Μακριά απ’ αυτές, στους δρόμους αυτής της πόλης, δίνεται ΤΩΡΑ μια μάχη που αντιστοιχεί σε όλους μας:
μια μάχη απέναντι στο φασισμό, απέναντι στην ξεφτίλα και την κατάθλιψη. Η μάχη αυτή έχει χίλια κι ένα όπλα, χίλια κι ένα μέσα: κι η μουσική είναι ένα απ’ αυτά.
Απ’ τα γκέτο των αφρικανών μεταναστών του Mπρονξ μέχρι τις εργατικές γειτονιές της βρετανίας κι απ’ τις «πολυεθνικές» πλατείες στα πατήσια και την κυψέλη των ‘90s μέχρι παντού: Ήταν, πάντοτε, οι συλλογικές αρνήσεις κι οι τσαμπουκάδες όλων αυτών που δε χωρούσαν μέσα στις κυρίαρχες φωνές του θεάματος που έφτιαξαν, που φτιάχνουν όλο τον πλούτο στις πόλεις που ζούμε. Αυτό ήταν που γέννησε το χιπ χοπ, αυτό γέννησε το πανκ, αυτό γεννάει καθημερινά κάθε μορφή επικοινωνίας που αρνείται να επιβιώσει ανακυκλώνοντας απλά ηλίθιες μηντιακές κοινοτοπίες.
 
Το antifa LIVE είναι μια συλλογικότητα που έχει συνείδηση αυτής της μάχης.
Και ξέρουμε ότι οι δρόμοι, οι θόρυβοι, οι στίχοι και οι χίλιες γλώσσες της μητρόπολης είναι όλα δικά μας, είναι όλα των από κάτω αυτής της κοινωνίας. Και δε ψηνόμαστε να τα κάνουμε δώρο σε κανένα φιλότεχνο «ευαίσθητο» αφεντικό, σε κανένα μπράβο, σε κανένα μπάτσο, σε κανένα ελληναρά.
 
Τώρα, περισσότερο από ποτέ,
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
-κι οι φασίστες στις τρύπες τους…»
 

css.php