Για την αντιφασιστική πορεία στο Χαϊδάρι

poreia xaidari

Το Σάββατο 15/12 στις 13:30, έγινε αντιφασιστική πορεία στο Χαϊδάρι, μετά από κοινό κάλεσμα των τοπικών αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων του Χαϊδαρίου (κατάληψη Παπουτσάδικο, Λαϊκή συνέλευση Χαϊδαρίου, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος “Ιστός” ).

Για περίπου μια ώρα στήθηκε μικροφωνική στο χώρο της προσυγκέντρωσης .  Διαβάστηκαν πολλές φορές τα κείμενα των διοργανωτών και καλούσαμε  τον κόσμο να διαδηλώσει μαζί μας. Κατά τις 15:00 βγήκαμε στο δρόμο με το κοινό πανό να είναι στη κορυφή (το οποίο πλαισίωνε η λ.σ.Χ. και ο “ιστός”), ενώ ακολουθούσε το πανό της κατάληψης Παπουτσάδικο. Στην πορεία πήραν επίσης μέρος με πανό και ξεχωριστά μπλοκ οι: ΟΕΝ, Αντιναζιστικό Μέτωπο Πετρούπολης και  Αντιφασίστες Αστικών Συγκοινωνιών.

Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε τελικά στο κάλεσμα ήταν γύρω στα 300-350 άτομα, οι περισσότεροι Χαϊδαριώτες, αλλά και αρκετοί από γειτονικές περιοχές.  Πορευτήκαμε τόσο σε κεντρικούς δρόμους, όσο και σε γειτονιές μεταναστών για 1,5 ώρα,  φωνάζοντας αντιφασιστικά, αντιεθνικιστικά  και αντικρατικά συνθήματα. Μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια,  ενώ οι αντιδράσεις του κόσμου τόσο στο δρόμο, όσο και σε μπαλκόνια και αυλές ήταν πολύ θετικές (και σε αρκετές περιπτώσεις ιδιαίτερα ένθερμες).

Στο Χαϊδάρι, μια πόλη που χτίστηκε από μετανάστες και πρόσφυγες, μια πόλη που ζει για δεκαετίες μαζί με τους “διαφορετικούς” των δύο ψυχιατρείων της και που οι γειτονιές της έχουν αγκαλιάσει τους  μετανάστες από το Πακιστάν από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 (πολύ πριν γεννηθούν καν μερικοί από τους ντόπιους επίδοξους κανίβαλους), οι φασίστες και οι ρατσιστές δεν έχουν καμία θέση. Με τη δυναμική μας παρουσία στο δρόμο (με όλους τους τρόπους) δεν θα αφήσουμε χώρο για κανέναν μισαλλόδοξο μισάνθρωπο, για καμία κανιβαλική συμπεριφορά, για καμία έκφραση ενάντια στην ελευθερία. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, ενάντια σε καθετί που προσπαθεί να λεηλατήσει τις ζωές μας, προτάσσοντας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση μέχρι την ολική ρήξη με το υπάρχον και την ανατροπή του.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

(το κείμενο της πορείας σε μορφή pdf εδώ)

IMG_6379_small

IMG_6391_small

IMG_6409_small

IMG_6413_small