Νοέ 222012
 

Ως καταληψίες και υποκείμενα, που προτάσσουμε την αυτοοργάνωση σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο συλλογικής ενασχόλησης με το σώμα μας και τη φυσική μας κατάσταση.

Συγκροτούμε ένα πεδίο διαμόρφωσης αδιαμεσολάβητων και αντιεμπορευματικών σχέσεων, αρνούμενοι να παράξουμε οικονομικούς αποκλεισμούς με «συνδρομές» και «μηνιάτικα», γιατί εχθρευόμαστε τον κατακερματισμό και την εμπορευματοποίηση της ενασχόλησής μας.

Προτάσσουμε τη δημιουργία αυτοοργανωμένων αντιδομών, που θα επιλύουν τα καθημερινά ατομικά και κοινωνικά προβλήματα, ενώ παράλληλα αποτελούν από μόνες τους μορφή οργάνωσης και αντίστασης του κοινωνικοταξικού ανταγωνισμού. Δημιουργούμε ρήγμα σε κάθε είδους κρατικό ή ιδιωτικό μονοπώλιο, απορρίπτοντας κάθε σχέση με κρατικούς μηχανισμούς, σπόνσορες, το δήμο, κόμματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.τ.λ., γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε ένα ακόμη γυμναστήριο-προπονητήριο, πόσο μάλλον ένα «τσάμπα γυμναστήριο». Όχι μόνο επειδή τα χαρακτηριστικά του εγχειρήματος δε χωράνε σε ένα εναλλακτικά ρηχό τσαμπατζιλίκι, αλλά κυρίως, επειδή αντιλαμβανόμαστε τέτοιου είδους σχέσεις ως χρηστικές, και κατ’ επέκταση, υπονομευτικές απέναντι στην δημιουργία αδιαμεσολάβητων, ανιδιοτελών σχέσεων.

Σημαντικό διακύβευμα για το αυτομορφωτικό μας εγχείρημα αποτελεί η κατάργηση των ρόλων. Ακριβώς επειδή εχθρευόμαστε τις εξουσιαστικές σχέσεις και δεν αντιλαμβανόμαστε τη γνώση ως προϊόν και στους κατόχους οποιασδήποτε γνώσης δεν αναγνωρίζουμε «ειδικούς» και «αυθεντίες», επιλέγουμε την απελευθέρωση της γνώσης από ρόλους που παράγουν έμφυλους και ταξικούς διαχωρισμούς και διακρίσεις με βάση τις επιδόσεις, που εντείνουν τον ατομικισμό και τον ανταγωνισμό.

Αναπόσπαστο κομμάτι και βάση του εγχειρήματος –πέρα από τις προπονήσεις που ήδη πραγματοποιούνται στο χώρο και όσες προσδοκούμε να υπάρξουν- είναι η συνέλευσή μας. Μέσω της διαδικασίας, ανταλλάσουμε πολιτικά περιεχόμενα (μιας που καθετί είναι πολιτικό, ακόμα και oι προπoνήσεις μας), αναλύουμε και επεξεργαζόμαστε ζητήματα σχετικά με το σώμα μας και την αυτοδιαχείρισή του,  προσπαθώντας να αποδoμήσουμε τις διάφορες κυριαρχικές νοηματοδοτήσεις ως προς αυτά τα ζητήματα, διαρρηγνύοντας τις εξατομικευμένες, μοναχικές και ανταγωνιστικές σχέσεις που θεσμίζονται – και όχι απλά αναπαράγονται- στις κάθε είδους «σχολές». Χωρίς να έχουμε μαγικές συνταγές, επενδύουμε στις μεταξύ μας σχέσεις, συνδιαμορφώνουμε, ενισχύουμε τις επιθυμίες μας και απαντάμε στις αναγκές μας στη βάση της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης. Επιπρόσθετα, τη συνέλευση αφορά και το διαχειριστικό σκέλος του προπονητηρίου, όπως ζητήματα καθαρισμού και συντήρησης του χώρου, απόκτησης εξοπλισμού, κλπ.

Το εγχείρημά μας αποτελεί κομμάτι της αυτομορφωτικής διαδικασίας που πραγματοποιείται στην κατάληψη Παπουτσάδικο, ως άλλο ένα πεδίο αυτομορφωτικών δραστηριοτήτων ενασχόλησης με το σώμα. Μέσα στον κατειλημμένο χώρο του Παπουτσάδικου επιλέγουμε να αυτοοργανώσουμε την καθημερινότητά μας  με ξεκάθαρα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, στηρίζοντας έμπρακτα και τον ίδιο το χώρο.

Καλούμε όποιον/α κατέχει οποιαδήποτε γνώση που σχετίζεται με το σώμα και όποιον/α επιθυμεί να ασχοληθεί με το σώμα του με του όρους του αυτομορφωτικού εγχειρήματος να συμμετάσχει και να συνδιαμορφώσει στις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες ή να δημιουργήσουμε από κοινού καινούργιες δραστηριότητες.

Ώρες συνάντησης για τις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες και τη συνδιαμόρφωση νέων δραστηριοτήτων:

Muay thai:   Δευτέρα 18:00
Aerobic (ασκήσεις εδάφους και ενδυνάμωσης) και αποθεραπεία με pilates :    Τρίτη 13:00 & Πέμπτη 12:30
– σύγχρονος χορός :   Παρασκευή 13:30
 

css.php