ομάδα Αγγλικών

Η ομάδα Αγγλικών αναθεωρεί το πρόγραμμά της.

Νεώτερα το φθινόπωρο του 2013.

 

(η παρουσίαση της ομάδας το φθινόπωρο του 2011)

“Η ομάδα Αγγλικών δεν έχει σκοπό να λειτουργήσει ως “εναλλακτικό φροντιστήριο” ξένης γλώσσας. Το αντικείμενο της ομάδας είναι η κατανόηση της γλώσσας και η εξάσκηση στην χρήση της, ως εργαλείο επικοινωνίας.

Μετά την πρώτη συνάντηση όσων ενδιαφέρθηκαν, διαμορφώθηκαν 2 ομάδες  Αγγλικών. Μία ομάδα “αρχάριων” (ανθρώπων που δεν έχουν καμμία απολύτως επαφή με την γλώσσα), και μία δεύτερη όλων των επιπέδων, οι οποίες θα συνεργάζονται. Τον πρώτο καιρό και μέχρι να αποκτηθεί μία στοιχειώδης επαφή με την γλώσσα, οι “αρχάριοι” θα συναντιούνται λίγο νωρίτερα ώστε να γνωρίσουν τις βασικές δομές της γλώσσας, και στη συνέχεια θα συμμετέχουν στο “μάθημα” της δεύτερης ομάδας. Σταδιακά, οι δύο ομάδες θα ενωθούν.

Η ομάδα θα λειτουργεί με την συμμετοχή όλων των “μαθητών”,  ώστε να καλύπτονται τα κενά μεταξύ τους, ενώ άνθρωποι οι οποίοι κατέχουν τη γλώσσα θα μεταφέρουν στους υπόλοιπους τους αντικειμενικούς γλωσσικούς κανόνες (γραμματική, συνταντικό, κλπ). Με τον τρόπο αυτό, η ομάδα δεν χρειάζεται να “κλείσει”. Ο καθένας – καθεμία μπορεί να μπει στην ομάδα οποιαδήποτε χρονική στιγμή, ανεξάρτητα από τις γνώσεις του-της. Ο τρόπος αυτός λειτουργίας, εκ των πραγμάτων δεν συμβαδίζει με την προετοιμασία για εξετάσεις για διπλώματα γλώσσας, αλλά όποιος-α κάνει την προσωπική επιλογή (για οποιονδήποτε λόγο) να δώσει εξετάσεις, θα μπορεί να βρει υλικό στην κατάληψη για να μελετήσει. Στην βιβλιοθήκη του Παπουτσάδικου θα υπάρχουν βιβλία Αγγλικών όλων των επιπέδων, και ο καθένας/καθεμία θα έχει την δυνατότητα να βγάζει αντίγραφα για προσωπική μελέτη.”