Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ “ΤΡΕΛΩΝ” | ενάντια στον λόγο των “λογικών”

(please click here for english)

Μια ταινία που δημιουργήθηκε από την πολιτική συνέλευση της κατάληψης Παπουτσάδικο και προβλήθηκε σε εκδήλωση που έγινε στις 9 Ιούνη 2016 στην κεντρική πλατεία του Χαϊδαρίου (πλατεία Ηρώων). Παρακάτω μπορείς να την δεις online ή να την κατεβάσεις…

Λίγα λόγια για την “πορεία” της ταινίας όλο αυτό το διάστημα
………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Η ταινία προβλήθηκε πρώτη φορά τον Ιούνη του 2016 στην κεντρική πλατεία του Χαϊδαρίου, 200 μέτρα από το ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο. Έκτοτε, έχει προβληθεί σε εκδηλώσεις σε αρκετούς αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και καταλήψεις, μετά από συνεννόηση των συλλογικοτήτων με την συνέλευσή μας. Όλο αυτό το διάστημα μας δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούμε και με άλλες αυτοοργανωμένες συλλογικότητες, να βρούμε κοινούς τόπους και χρόνους με τα ίδια τα άτομα με ψυχιατρική εμπειρία, να συζητήσουμε και να αναλύσουμε τα ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται η ταινία, τα ζητήματα που δεν καταπιάνεται, τα ζητήματα που μας αφορούν. Για τους λόγους αυτούς κάναμε εξαρχής την επιλογή να μην δημοσιεύσουμε αμέσως την ταινία, αλλά να δώσουμε στους εαυτούς μας αυτόν τον χρόνο. Η ταινία πλέον είναι ελεύθερα προσβάσιμη στο διαδίκτυο, κάτι που όμως δεν σημαίνει ότι αυτός ο «προηγούμενος» κύκλος συναντήσεων και συζητήσεων έχει κλείσει. Θέλουμε η ταινία να εξακολουθήσει να αποτελεί αφορμή για κοινούς τόπους και χρόνους, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να συμβεί αυτό και για όσους/ες επιλέξουν να τους δημιουργήσουν χωρίς εμάς.

Περισσότερα για το πλαίσιο στο οποίο δημιουργήθηκε η ταινία, για το υλικό που χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν και διάφορα άλλα, δες (ή κατέβασε) το παρακάτω συνοδευτικό μπροσουράκι:

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Η ταινία
…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Αν δεις την ταινία online, θυμίσου να ενεργοποιήσεις τους υπότιτλους (πατώντας το κουμπί CC και επιλέγοντας γλώσσα) και να ρυθμίσεις την ανάλυση στα 720p (στο κουμπί – γρανάζι). 

Αν θέλεις να κατεβάσεις την ταινία και το συνοδευτικό υλικό ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο:

από dropbox: https://www.dropbox.com/s/uil3imhyyc1uew8/katPAP-words_of_mad.rar?dl=0

μέσα στον φάκελο που θα κατεβάσεις θα βρεις και πληροφορίες για τους υπότιτλους και τον ήχο (οι πληροφορίες για τον ήχο αφορούν τις δημόσιες προβολές)

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Δυο λόγια ακόμα…
…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Το ότι η ταινία είναι ελεύθερα προσβάσιμη δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε στην δημόσια χρήση της από όλους ή/και με όλους τους τρόπους. Έτσι, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ψυχιατρικές συντεχνίες, «ειδικούς» και οπαδούς της ιδεολογίας και των πρακτικών της κυρίαρχης ψυχιατρικής. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ΜΚΟ, φεστιβάλ και ημερίδες που προσφέρουν «κερδοσκοπικό ανθρωπισμό», που συνδιαλέγονται με υπουργεία, εταιρίες φαρμάκων και θεσμούς. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κρατικούς θεσμούς, κομματικές / δημοτικές παρατάξεις, «ιδιωτικές πρωτοβουλίες». Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε φορέα, ομάδα, άτομο, που εκμεταλλεύεται, μεταχειρίζεται, υποτιμά τους επιζώντες της ψυχιατρικής και τα άτομα με ψυχιατρική εμπειρία. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ομάδες με ρατσιστικό περιεχόμενο ή λόγο, από φασίστες και από «αγανακτισμένους πολίτες». Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα media, γιατί σιχαίνεται την διαμεσολάβηση. Τέλος, δεν μπορεί να προβληθεί σε κανέναν χώρο που για να μπει κανείς πρέπει να πληρώσει είσοδο.