Μηνιαία αρχεία: Μάρτιος 2018

2 άρθρα

7 Χρόνια Κατάληψη Παπουτσάδικο

  • Σαββατο 17 Μάρτη – 21:00

Θεατρική παράσταση από την ομάδα Buffonata / Πέντε μονόπρακτα του Harold Pinter

Ακριβώς/ Πρόβλημα στο Εργοστάσιο/ Υποψήφιος/ Σταθμός Βικτώρια

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  • Κυριακή 18 Μάρτη – 20:00

Προβολή Ντοκυμαντέρ “Kill ‘Εm All

Πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990, όταν η εθνικοφροσύνη αναγεννιέται σαν «το όνομά μας…» Η διάλυση της γιουγκοσλαβίας, η σφαγή των Βοσνίων, ο άξονας Αθήνας / Βελιγραδίου, τα ελληνικά σχέδια για επέκταση προς βορρά, η προοπτική διάλυσης και μοιρασιάς του κράτους της μακεδονίας.

Το video- ντοκυμαντέρ  δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2008, για λογαριασμό του αντιφασιστικού κινήματος, απ’ το Sarajevo και αντιφασίστες συντρόφους.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  • Παρασκευή 23 Μάρτη – 20:00

Παρουσιάση Βιβλίου “Η έφοδος των καπιταλιστών στο διάστημα: η δυστοπία της αποίκησης πλανητών

«Η κούρσα της αποίκησης του διαστήματος, που συγκεντρώνει γύρω της καπιταλιστές, κρατικές πολεμικές μηχανές και την τεχνοεπιστημονική ελίτ, αποτελεί διέξοδο για το κεφάλαιο αλλά και εφαλτήριο για τον κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό μετασχηματισμό του καπιταλιστικού συστήματος σε κάτι νέο. Στο παρελθόν, η περίοδος της αποικιοκρατίας ήταν το πέρασμα από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό- ένα πέρασμα που ο χρονικός του ορίζοντας διήρκησε αρκετές δεκαετίες ή και αιώνες. Στο παρόν και στο μέλλον, η γνώση που παράγεται, τα κεφάλαια που επενδύονται, ο ανταγωνισμός που αυξάνεται, η ενεργή συμμετοχή των ιδιωτικών κεφαλαίων, η υπάρχουσα κοινωνικοοικονομική κατάσταση, οι αλλαγές που συντελούνται ήδη μέσα στον καπιταλιστικό κόσμο (αυτοματοποίηση παραγωγής, δεξαμενές ανέργων, συγκέντρωση πλούτου, κατάργηση «κοινωνικών συμβολαίων» και των μόνιμων εργασιακών σχέσεων και ό,τι άλλο έχει περιγραφεί έως τώρα) και οι νέοι υπό αποίκηση τόποι, αποτελούν ενδείξεις πως οι αλλαγές που συμβαίνουν θα είναι κατακλυσμιαίες και ριζικές, θα είναι κάτι περισσότερο από «μια ακόμα αναδιάθρωση» του κεφαλαίου. Ένα νέο οικονομικοπολιτικό σύστημα, γεννημένο από τα σπλάχνα του κεφαλαιοκρατικού συστήματος και των οπαδών της ελεύθερης αγοράς αναδύεται και έρχεται ορμητικά κατά πάνω μας».

 Στα πλαίσια της παρουσίασης θα προβληθεί βίντεο και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το βιβλίο εκδόθηκε στην Αθήνα, το Μάιο του 2016 με την υποστήριξη της Σαλιμπάμπιου Βιβλιοθήκης στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Άνω- Κάτω Πατησίων.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  • Σάββατο 31 Μάρτη – 21:00

    Live για τα 7 χρόνια Παπουτσάδικο

Prolekult Radio/ Johnny Carbonara/ Λεπετκα/ Ούστ!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Σάββατο 17 Μάρτη – Πορεία 12:00 Θησείο

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ
ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Η εκκένωση και κατεδάφιση της κατάληψης ΤΕΡΜΙΤΑ στον Βόλο στις 4/1/18, οι 11 αστυνομικές εκκενώσεις καταλήψεων τα τελευταία τρία χρόνια της αριστερής διακυβέρνησης  (6 αντιεξουσιαστικές και 5 στέγασης προσφύγων/μεταναστών), οι φασιστικές επιθέσεις στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο (η οποία αποκρούστηκε) και στην κατάληψη LIBERTATIA με αποτέλεσμα τον εμπρησμό της κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη στις 21/1, η αντίστοιχη φασιστική επίθεση (που επίσης αποκρούστηκε) στο κατειλημμένο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 4/2 καθώς και οι μετέπειτα επιθέσεις στις καταλήψεις Λέλας Καραγιάννη 37 στην Κυψέλη, Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Άνω Κάτω Πατησίων, Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι και στον Ελεύθερο  Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα στον Πειραιά κάνουν σαφές ότι οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι βρίσκονται σταθερά στο στόχαστρο κράτους και φασιστών.

Οι καταλήψεις είναι αγκάθια για κάθε εξουσία γιατί δεν είναι απλά ένα μέσο αγώνα αλλά το ίδιο του το περιεχόμενο. Είναι η αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας, των ηγεσιών, των εμπορευματικών σχέσεων, της διαμεσολάβησης, κάθε είδους διάκρισης και διαχωρισμού. Είναι η απαλλοτρίωση-επανοικειοποίηση ενός τμήματος του κλεμμένου χώρου και χρόνου μας. Είναι τόποι δημιουργίας ριζοσπαστικών κοινοτήτων αγώνα ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, την πατριαρχία, κάθε μορφή εξουσίας. Είναι πεδία συλλογικοποίησης και συνδιαμόρφωσης μέσα από οριζόντιες-αντιιεραρχικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Είναι εργαστήρια χειραφέτησης της καθημερινής ζωής, δημιουργικότητας, αυτομόρφωσης, ανάπτυξης σχέσεων βασισμένων στη συντροφικότητα, την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη.

 Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ

“Εθνική ενότητα” σημαίνει υποταγή των εξουσιαζόμενων στους εξουσιαστές τους. Σημαίνει κάθε μέρα να βυθιζόμαστε στην κανονικότητα της “ειρήνης” των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών ως αναλώσιμα γρανάζια για την “εθνική” τους “ανάπτυξη” και άλλο τόσο να στοιχιζόμαστε ως αναλώσιμοι υποτακτικοί στις πολεμικές τους προσταγές. Σημαίνει στοχοποίηση του “εσωτερικού εχθρού”. Σημαίνει παρανομοποίηση, υποβιβασμός και εγκλεισμός των μεταναστ(ρι)ών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σημαίνει εχθρότητα για τους καταπιεσμένους και τις εκμεταλλευόμενες στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Στο διάστημα που διανύουμε η “εθνική ομοψυχία” εγκαλείται και καλλιεργείται στο πλαίσιο των διακρατικών διαπραγματεύσεων για τη λέξη “Μακεδονία” στην ονομασία του γειτονικού κράτους και της σύγκρουσης συμφερόντων για  τις ΑΟΖ στο Αιγαίο με το τούρκικο κράτος: εθνικιστικά συλλαλητήρια, κρατική και μιντιακή προπαγάνδα, συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων, «θερμά επεισόδια». Σε ένα περιβάλλον ευρύτερων κυριαρχικών αναδιατάξεων ισχύος και συμμαχιών από τη Μέση Ανατολή μέχρι τα Βαλκάνια.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΗ, ΚΡΑΤΗ, ΣΥΝΟΡΑ,
ΣΤΡΑΤΟΥΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Απέναντι στα εθνικά ιδεώδη και κάθε άλλο ιδεολόγημα της κυριαρχίας, προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τους κοινωνικούς/ταξικούς αγώνες των «από κάτω» ενάντια στην εξουσιαστική-καπιταλιστική-πατριαρχική βαρβαρότητα. Κανένα έθνος δεν μας ενώνει και κανένα όνομα δεν μας χωρίζει. Δεν πολεμάμε για γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα, κρατών και πολυεθνικών. Εθνικόφρονες μακεδονομάχοι, πατριώτες κάθε πολιτικής απόχρωσης, απόστρατοι αξιωματικοί, παπαδαριό, φασίστες, στεκόμαστε απέναντι σας. Κρατικές και παρακρατικές συμμορίες κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις.

 ΠΟΡΕΙΑ, Σάββατο 17/3, 12.00

σταθμός ΗΣΑΠ ΘΗΣΕΙΟΥ

αυτοοργανωμένα στέκια & καταλήψεις,
αναρχικές & αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες από την Αθήνα και τον Πειραιά