Μηνιαία αρχεία: Ιούλιος 2013

5 άρθρα

ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΙ ΣΕ ΧΑΪΔΑΡΙ ΚΑΙ ΔΑΦΝΙ

 

μοίρασμα κειμένου και αφισοκόλληση στο Δαφνί Χαϊδαρίου:

 

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου (20/7), φασίστες μέλη της Χρυσής Αυγής επισκέφτηκαν το Δαφνί για να μοιράσουν τη φυλλάδα τους. Σε αυτή την απόκεντρη γειτονιά του Χαϊδαρίου, απλώθηκαν στην τεράστια έκταση των 2 οικοδομικών τετραγώνων και άφησαν σε αυτοκίνητα και γραμματοκιβώτια τα σκουπίδια τους, νομίζοντας ίσως ότι υπάρχει εκεί γόνιμο για αυτούς έδαφος.

Δεν υπολόγισαν όμως ότι στο Δαφνί ζουν και αυτοί / αυτές που σε όλη τους τη ζωή συνυπάρχουν με το ψυχιατρείο, που αυτά τους τα βιώματα τους δημιούργησαν αντανακλαστικά απέναντι σε αποκλεισμούς και εκκαθαρίσεις, αυτοί και αυτές που δε χωρίζουν τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους, που δεν αποδέχονται φασιστικές νοοτροπίες. Δεν υπολόγισαν επίσης, ότι οι δρόμοι της πόλης μας και οι πόρτες των σπιτιών μας δεν χάσκουν γι’ αυτούς ανοιχτά όπως τα παράθυρα των ΜΜΕ.

Στις γειτονιές μας θα κάνουμε πάντα ότι περνάει από το χέρι μας για να μη μένει χώρος για λόγια που ζέχνουν. Που στρέφονται ενάντια στους αδύνατους, στους φτωχούς, στους διαφορετικούς, που συνειδητά καλλιεργούν το μίσος για τους διπλανούς και όχι τους από πάνω. Αυτά τα λόγια, δεν έχουν θέση στους δρόμους και στις πόρτες μας. Η μόνη τους θέση βρίσκεται στους πράσινους κάδους των σκουπιδιών, κι ας είναι τυπωμένα σε χαρτί. 

Έτσι, η φασιστική φυλλάδα έμεινε στο Δαφνί μόνο μισή ωρίτσα. Κάναμε τη Σαββατιάτικη βόλτα μας μαζί με φίλους και γειτόνους και πετάξαμε στα σκουπίδια όσες φυλλάδες δεν είχαν ήδη βρεθεί στους κάδους από τους κατοίκους της περιοχής. Και ο χώρος γέμισε με τα δικά μας λόγια, με τα αυτοκόλλητά μας και τα συνθήματά μας. Ήταν ένα όμορφο σαββατιάτικο πρωινό…

 

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

Ο Κώστας Σακκάς συλλαμβάνεται  στις 4/02/2010 στα πλαίσια ακόμη μιας θεαματικής επιχείρησης πάταξης της “τρομοκρατίας” από το κράτος. Προφυλακίζεται το Δεκέμβριο του 2010 με την κατηγορία της  διακεκριμένης οπλοκατοχής και της συμμετοχής του σε “άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση”. Τον Απρίλη του 2011,  και αφού δεν έχουν προκύψει στοιχεία για την ταυτότητα της “άγνωστης τρομοκρατικής οργάνωσης” παρατείνεται η προφυλάκιση του και τον συνδέουν πλέον με τη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες (αποδέχεται μόνο τις κατηγορίες για οπλοκατοχή), υπερασπιζόμενος την πολιτική του δράση στον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο. Πριν τη λήξη του ανώτατου ορίου των 18 μηνών προφυλάκισης, στις 6 Απριλίου του 2012, νέες κατηγορίες του αποδίδονται και παρατείνεται η προφυλάκιση του με ένα σαθρό κατηγορητήριο, χωρίς καν να αναφέρεται το όνομά του στη δικογραφία που το συνοδεύει.

Δυόμιση χρόνια μετά, βρίσκεται προφυλακισμένος χωρίς να έχει αποδειχθεί σε κανένα δικαστήριο ότι είναι ένοχος. Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε για δεύτερη φορά την ένστασή του, επικυρώνοντας την κατά 6 μήνες παράταση της κράτησής του πέραν των 30 μηνών που προβλέπει το Σύνταγμα, κουρελιάζοντας την αστική τους νομιμότητα. Από τη μέρα παρέλευσης του 30μήνου (4/6) βρίσκεται σε απεργία πείνας και νοσηλεύεται ήδη με σοβαρές βλάβες υγείας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

” Έχοντας την άποψη και την θέση πως ο δρόμος για την ατομική – συλλογική ελευθερία είναι γεμάτος από αγώνα και αντίσταση, αποφάσισα από την Τρίτη 4/6, να προχωρήσω σε απεργία πείνας• ημερομηνία που με το ισχύον νομικό καθεστώς, λήγει το μέγιστο όριο προφυλάκισης μου. Διευκρινίζω πως για μένα η επιλογή του να προχωρήσω σε απεργία πείνας, δεν αποτελεί κίνηση απελπισίας, αλλά επιλογή συνέχισης του αγώνα. ”  Κ.Σακκάς

Ο Κώστας Σακκάς είναι 30 μήνες προφυλακισμένος γιατί είναι αναρχικός. Η ακροδεξιά παράταξη της Νέας Δημοκρατίας παραδέχεται συν τοις άλλοις, ότι είναι κατηγορούμενος για «αναρχία» κατηγορία που δεν αναγνωρίζεται από όσο ξέρουμε από το σύνταγμα και δεν επιφέρει κυρώσεις ποινικού δικαίου. Το μήνυμα των εξουσιαστών είναι σαφές και απευθύνεται σε όλη την κοινωνία και ειδικά σε όσους αντιστέκονται: δεν αναγνωρίζεται κανένα τεκμήριο αθωότητας, κανένα ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Είστε όλοι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Έτσι ο Κώστας Σακκάς βρέθηκε φορτωμένος με ένα σαθρό, στα όρια του γελοίου, κατηγορητήριο, που θα μπορούσε να αποδοθεί σε καθέναν από εμάς από την στιγμή που  δεν υπάρχουν αποδείξεις παρά μόνο εικασίες και ποινικοποίηση των συντροφικών και φιλικών σχέσεων, με τους κυρίαρχους να υπολογίζουν ότι ο χρόνος θα κάνει την δουλειά του, τσακίζοντας τον αγωνιστή-όμηρο ψυχολογικά και σωματικά.
Υπολόγιζαν όμως χωρίς την μαχητικότητα του αγωνιστή, ο οποίος ξεκίνησε (την 2η) απεργία πείνας από τις 4 του Ιούνη βάζοντας την ζωή του σε άμεσο κίνδυνο.

Υπολόγιζαν, επίσης, χωρίς την αλληλεγγύη των συντρόφων του μέσα και έξω απ’ τα κελιά της “δημοκρατίας” που υπόσχονται ότι…

        Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά.

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

                                                                                                                                                                                        (το κείμενο σε μορφή pdf)