Μηνιαία αρχεία: Δεκέμβριος 2012

10 άρθρα

ΑΛΛΟ ΕΝΑ “ΑΝΤΡΟ ΑΝΟΜΙΑΣ” ΧΤΥΠΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ… …ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΖΩΝΕΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ…

 

…και συγκεκριμένα το στούντιο του σταθμού που στεγαζόταν στην ΑΣΟΕΕ και εξέπεμπε από την ταράτσα στους 98.0FM.
Όλο το σκηνικό αποτελεί ένα remake -για να μιλάμε και με τους σωστούς όρους, γιατί περί φτηνού σήριαλ πρόκειται- της εισβολής στην Βίλλα Αμαλίας. Όπως και εκεί προηγήθηκε ανώνυμο τηλεφώνημα, αυτή τη φορά για -άκουσον, άκουσον- παραεμπόριο… Το -ειδικού βάρους- ανώνυμο τηλεφώνημα, διοχετεύτηκε άμεσα στον εισαγγελέα. Δεν ήταν δυνατόν μια τόσο προκλητική και πρωτοφανής ενέργεια να λαμβάνει χώρα στο κέντρο της πόλης. Έτσι, με εισαγγελική εντολή ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και λοιπά καλόπαιδα στάλθηκαν να κυνηγήσουν αυτούς που χρόνια τώρα καταδικάζουν την χώρα στον οικονομικό μαρασμό: τους πλανόδιους μετανάστες και πρόσφυγες από την Αφρική που πουλάν αντιγραμμένα CD και ξύλινα ομοιώματα ζώων. Η εικόνα χιλιοπαιγμένη: οι πωρωμένοι κανίβαλοι της ΕΛ.ΑΣ. κυνηγάν με γκλομπ και μηχανές τους μικροπωλητές, οι οποίοι μπαίνουν στον προαύλιο της ΑΣΟΕΕ για να σωθούν.

Αυτή τη φορά όμως υπάρχει ο εισαγγελέας. Αμέσως διατάσσετε η εισβολή στο άσυλο και προσάγονται 16 άτομα. Αλλά η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος. Έτσι οι πύλες της σχολής ανοίγουν και από τους 5 ορόφους, ο εισαγγελέας επιλέγει στην… τύχη το υπόγειο. Εκεί όπου βρίσκονται τα στέκια φοιτητικών παρατάξεων και ομάδων. Εκεί επιλεγμένες αντιεξουσιαστικές πόρτες σπάζονται, και ανάμεσα στα 5-10 μπουκάλια μπύρας, σημαίες και 2-3 μάσκες για πορείες, από μεγάλη σύμπτωση αποκαλύπτεται ένα επτασφράγιστο μυστικό: στην ΑΣΟΕΕ λειτουργεί ραδιοφωνικό στούντιο. Τα  μηχανήματα κατάσχονται. Μάλλον προϊόν παραεμπορίου ιδεών. Η κεραία, μαζί με το πομπό και τα υπόλοιπα μηχανήματα, ξηλώνεται και κατάσχεται και αυτή . Εκπέμπει άνομα τα ραδιοκύματα. Τα ΜΜΕ απορούν: μα ολόκληρο ραδιοφωνικό σταθμό; Αλλά…

Αλλά τώρα τί ακούγεται στους 98FM; Τώρα που ο Δένδιας ξήλωσε το στούντιο στην ΑΣΟΕΕ και την κεραία, ακούγονται παράσιτα; Όχι. Μήπως κάποιος «νόμιμος» σταθμός; Μα όχι. Ακούγεται πεντακάθαρα, χωρίς άδεια και από το άβατο κρατικό πάρκο κεραιών του Υμηττού ο Free FM! Ο σταθμός που πριν 7 χρόνια στήθηκε με τις ευλογίες κάποιων πολιτικών, ιδεολόγων του ολοκληρωτισμού, για να «πατήσει» την συχνότητα στην οποία εκπέμπαμε από το 2002.

Αυτά για την υποκρισία. Και τώρα στην ουσία: Δεν διαπλεκόμαστε με οικονομικές και πολιτικές εξουσίες. Δεν έχουμε οικονομικό όφελος από την λειτουργία του σταθμού. Δεν εκφράζουμε την τάση κανενός φορέα και καμιάς ομάδας, αλλά όσων δέχονται το πολιτικό minimum του σταθμού. Καθένας, σε αυτά τα πλαίσια, μπορεί να συνδιαχειριστεί τον σταθμό, μπορεί και να μιλήσει στο μικρόφωνο. Δεν έχουμε ΕΣΡ, ούτε τυπικό, ούτε άτυπο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θέλουν να μας βουλώσουν το στόμα. Δεν θα το καταφέρουν όμως: όπως σε κάθε εποχή έτσι και σήμερα, οι ιδέες, ο ελεύθερος λόγος και οι μειοψηφικές απόψεις βρίσκουν τον λόγο τους προς την επιφάνεια και το ανάστημα του κ. Δένδια και κάθε Δένδια είναι πολύ μικρό για να σκιάσει τέτοιες λέξεις.

Εμείς συνεχίζουμε να εκπέμπουμε στου 93.8FM και στο διαδίκτυο.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΘΑΨΕΤΕ,
ΟΜΩΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡΟΣ

Η ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ

Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης
93.8FM|98.0FM(?)|radio98fm.org

Κείμενο της Κατάληψης Βιλα Αμαλίας

ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ:ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ
Όσο με παγώνει η σιωπή του θωρακισμένου σφαγείου,
τόσο τους τρομάζει η οργή του παγιδευμένου θηρίου…
… Αυτοί είμαστε. Εμείς και οι χιλιάδες διαδηλωτές, αγωνιστές, καταληψίες, απεργοί, μαχητές των δρόμων. Είμαστε οι άστεγοι και οι ανέστιοι, οι πανκς και οι αλήτες, οι χορτοφάγοι και οι φεμινίστριες, οι ξενύχτηδες και οι εργάτες, οι πένητες και οι αδικημένοι, τα θύματα του ρατσισμού και οι εκδικητές του άδικου…
Από το πρωί της 20ης Δεκέμβρη 2012, από το πρωί που η Κατάληψη VillaAmalias  βρέθηκε στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και της μηντιακής παραπληροφόρησης ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει είναι λίγος, αλλά πυκνός. Είναι χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου οι μηχανισμοί έννομης άσκησης βίας έχουν καταφέρει με τα στρατεύματα τους και τις δικαστικές μηχανορραφίες τους, να κρατήσουν όμηρους 8 συντρόφους και συντρόφισσες μας, να μας αποσπάσουν τον χώρο μας, το Μεγάλο Σπίτι του Κινήματος, να μας κρατήσουν μακριά από τα 2 κτίρια μέσα στα οποία ζούμε ισότιμα, εκφραζόμαστε και δημιουργούμε αντί-εμπορευματικά, στήνουμε υλικοτεχνικές κινηματικές υποδομές και συνδιαμορφώνουμε αυτό-οργανωμένα την Αντίσταση και τον Αγώνα ενάντια στην Εξουσία και τον «πολιτισμό» της. Κατάφεραν να μας λαβώσουν αλλά όχι να μας καθηλώσουν. Μέσα σ’ αυτά τα λίγα μερόνυχτα οι έννοιες της Συντροφικότητας και της Αλληλεγγύης πήραν μπροστά στα μάτια μας σάρκα και οστά και εκφράστηκαν πλατιά, αυθόρμητα, συλλογικά σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας, αλλά και έξω απ’ αυτήν. Αυτή η χειροπιαστή πραγματικότητα είναι που μας δίνει τη δύναμη για ν’ αντικρίζουμε την αναγκαιότητα της επανάκτησης ως υλική δυνατότητα της συλλογικής αποφασιστικότητας μας.
Ο πρωθυπουργός με ιδεασμούς εθνικόφρονα αυτοκράτορα Σαμαράς έδωσε μια κομβική εντολή καταστολής, ο ομοϊδεάτης σερίφης του Δένδιας μας βάφτισε «εστία ανομίας» και έστειλε τους έμμισθους πραίτορες του ν’ «αποκαταστήσουν τη νομιμότητα» ενώ οι «κεντροαριστεροί» συγκυβερνήτες τους μαζί με τον «δημοκράτη» δήμαρχο Καμίνη καμώνονται τους πόντιους πιλάτους. Οι αναβαθμισμένοι κοινοβουλευτικά νεοναζί και όλο το φασιστικό σκυλολόι χαίρεται σιωπηλά, βλέποντας τους ένστολους ψηφοφόρους τους να τους ανοίγουν δρόμο και να καταφέρνουν προσωρινά αυτό που δεν κατάφεραν τόσα χρόνια όλες οι προηγούμενες κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις εναντίον μας. Megaλοι παπαγάλοι μας βαφτίζουν «βία Αμαλίας», κίτρινες φασιστοφυλλάδες (όπως η Espresso) μας βαφτίζουν «βίλα των μολότωφ» και οι Εισαγγελάτοι ονειρεύονται το «τέλος εποχής» μας. Όμως το ξέρουμε και εμείς το ξέρουν και αυτοί. Η αλήθεια στέκεται ωμή μπροστά στα μάτια όλων αυτών που θέλουν να δουν: μιλούν για ανομία αυτοί που ξεφτιλίζουν τους ίδιους τους νόμους τους, αυτοί που στους πλέον χουντικούς καιρούς της «καλύτερης δημοκρατίας που είχαμε ποτέ» κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αυτοί που για να επιβάλουν την ταξική αφαίμαξη και το κοινωνικό σφαγείο, την υποτίμηση της εργασίας και την μαζικοποίηση της ανεργίας, το μπιρ-παρά ξεπούλημα της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο καθιστούν σε κουρελόχαρτα το ίδιο το σύνταγμα τους και τις αποφάσεις της «δικαιοσύνης» τους. Μιλούν για κουκουλοφόρους οι απόγονοι των κατοχικών κουκουλοφόρων, των δοσίλογων και των μαυραγοριτών. Μιλούν για στρατηγεία της βίας αυτοί που ματώνουν και βομβαρδίζουν με χημικά κάθε απεργία και κάθε διαδήλωση, αυτοί που καταστέλλουν και στοχοποιούν κάθε εργατική κινητοποίηση, κάθε  κατάληψη και αυτό-οργανωμένο χώρο, αυτοί που διώκουν και ποινικοποιούν κάθε εστία αντίστασης και κάθε φωνή ανυπακοής, αυτοί που φυλακίζουν φτωχοδιάβολους και αγωνιστές, αυτοί που στοιβάζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μετανάστες και πρόσφυγες, αυτοί που περιφρουρούν και κανακεύουν τους θρασύδειλους φασίστες μαχαιροβγάλτες, αυτοί που επιβάλλουν με τη βία και το ψεύδος, με τον φόβο και το τρόμο τον κοινωνικό εκφασισμό, την φτωχοποίηση και το ρήμαγμα των ζωής μας. Μιλούν για δημοκρατία αυτοί που εγκαθιδρύουν μ’ ένα καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.             
Το ξέρουμε και εμείς το ξέρουν και αυτοί Όπως και να βαφτίζουν τα άδεια μπουκάλια μπύρας, το πετρέλαιο της σόμπας και τα στοιχειώδη μέσα αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας ενός ανοιχτού κοινωνικού-πολιτικού-πολιτιστικού χώρου που εδώ και δεκαετίες έχει γίνει στόχος πολλών φασιστικών-παρακρατικών δολοφονικών εμπρησμών, επιθέσεων, μαχαιρωμάτων που έχουν αφήσει πίσω τους τραυματισμούς και υλικές ζημιές. Άλλωστε όπως και στις τρείς προηγούμενες αστυνομικές εισβολές που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έτσι και σ’ αυτήν της 20ης Δεκέμβρη τα «ευρήματα» δεν μπόρεσαν να στηρίξουν ούτε στο ελάχιστο τις προσδοκίες των αστυνομικών επιτελείων περί «οπλοστασίου», «εργαστηρίου παραγωγής μολότοφ» και «κέντρου ναρκομανών». Ότι και αν προπαγανδίζουν, όσο και να γυροφέρνουν την πραγματικότητα, το κρέας ψάρι δεν γίνεται.
Η Κατάληψη VillaAmalias βρέθηκε στο επιχειρησιακό στόχαστρο της καταστολής γι’ αυτό που είναι και για αυτό που κάνει εδώ και 23 χρόνια:  θέλουν να μας σβήσουν από τον χάρτη του κέντρου της αθηναϊκής μητρόπολης γιατί εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες αντί να είμαστε δανειολήπτες και ιδιοκτήτες είμαστε καταληψίες, αντί να βολευόμαστε με την ιδιώτευση και την εξατομίκευση, επιλέγουμε το δρόμο της συλλογικής αντίστασης και του αδιαμεσολάβητου αγώνα,  αντί να συμβιβαζόμαστε με την ανάθεση, την ιεραρχία και τον ετεροκαθορισμό, δρούμε με βάση την αυτενέργεια, την ισότητα, τον αυτό-καθορισμό και αποπειρόμαστε την αυτό-οργανωμένη κάλυψη των αναγκών και των επιθυμιών μας, αντί να ακολουθούμε το αστραφτερό τίποτα του (ξεφτι(λι)σμένου πλέον…) lifestyle και του κέρδους, πραγματώνουμε και προτάσσουμε τον δικό μας αδέσποτο πολιτισμό της αντί-εμπορευματικής έκφρασης και δημιουργίας, αντί να παραμυθιαζόμαστε με την «ανάπλαση» και την «ανάπτυξη» του αθηναϊκού κέντρου, δηλαδή με την επέλαση του κατασκευαστικού κεφαλαίου πάνω στο σώμα αυτής της μητρόπολης, επιλέγουμε να επισκευάζουμε και να διατηρούμε στη ζωή με τα ίδια μας τα χέρια ένα χώρο που τον πονάμε πολύ περισσότερο απ’ όλους τους υπουργούς, απ’ όλους τους εισαγγελείς, απ’ όλους τους δημάρχους. Θέλουν να μας εξαφανίσουν από την πολυεθνική φτωχογειτονιά μας γιατί αντί να μοιρολατρούμε για τη χαμοζωή που μας προσφέρουν, διεκδικούμε στην καθημερινότητα μας τη Ζωή που μας κλέβουν, αντί να φτύνουμε ρατσιστικό δηλητήριο, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους απόκληρους και τους κυνηγημένους αυτού του κόσμου, αντί να κανιβαλίζουμε τους ακόμα πιο κάτω και να συντασσόμαστε με τους φασίστες, χτίζουμε στις γειτονιές μας γέφυρες επαφής και συμβίωσης ντόπιων και μεταναστών, ανοίγουμε χαρακώματα ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ, ορθώνουμε αναχώματα ενάντια στην επέκταση του ρατσιστικού απαρτχάιντ.
Είναι αλήθεια ότι ζούμε το τέλος μιας εποχής, αλλά όχι της δικής μας εποχής. Ο κόσμος της αντίστασης και του αγώνα, ο κόσμος των δεκάδων καταλήψεων και των άλλων αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, ο κόσμος των αυτό-οργανωμένων υποδομών αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης, οι χιλιάδες του κόσμου του οποίου η VillaAmalias αποτελεί κομμάτι της ζωής του  και σάρκα από τη σάρκα του είναι εικόνα από το μέλλον, έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακρύτερα απ’ όσο θέλουν να πιστεύουν. Κυνηγάνε χίμαιρες θα εισπράξουν εφιάλτες.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ VILLAAMALIAS
Κατάληψη VillaAmalias

24.12.2012

Δεν θα μας σταματήσουν, γιατί δεν τους φοβόμαστε.

Το Σάββατο 22 Δεκέμβρη τα ξημερώματα, ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος Xanadu, που βρίσκεται στη γειτονιά του Σαμακώβ, χτυπήθηκε από το φασιστικό παρακράτος.

Στις 5 το πρωί, θρασύδειλα καθάρματα προσπάθησαν με εμπρησμό να καταστρέψουν το Xanadu, αψηφώντας τον κίνδυνο στον οποίο έθεσαν τους γείτονες. Τη φωτιά έσβησε η πυροσβεστική, η οποία κλήθηκε από τη γειτονιά που, από την πρώτη στιγμή, έδειξε  την αλληλεγγύη της.

Η επίθεση αυτή δεν μας εξέπληξε. Είναι συνέχεια της στοχοποίησης που γίνεται το τελευταίο διάστημα από συγκεκριμένους χώρους του παρακράτους.

Το Xanadu ενοχλεί τους φασίστες, ενοχλεί τους ρουφιάνους δημοσιογράφους και τους φίλους τους.

Η επίθεση αυτή δεν ήταν τυχαία, ούτε ξεκομμένη από τη γενικότερη επίθεση που δέχονται αυτό τον καιρό οι καταλήψεις, οι κοινωνικοί χώροι και οι κοινωνικοί αγώνες, από κράτος και παρακράτος.

Στις 20 Δεκέμβρη, η αστυνομία με αστεία προσχήματα εισέβαλε στη Βίλα Αμαλίας στην Αθήνα –μια κατάληψη με κινηματική δράση 22 χρόνων- και συνέλαβε 8 άτομα.

Στις 21 Δεκέμβρη, η αστυνομία Βόλου προσήγαγε 80 αντιφασίστες, που είχαν συγκεντρωθεί για να αποτρέψουν τη διάχυση του ναζιστικού δηλητηρίου με όχημα την ελεημοσύνη σε άπορους Έλληνες.

Το κάψιμο του Xanadu δεν είναι κομμάτι κάποιας βεντέτας που επινοεί το κράτος και τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχει σύγκρουση δύο άκρων.

Υπάρχει σύγκρουση δύο κόσμων.

Του κόσμου της υποταγής, της μισαλλοδοξίας, του χαφιεδισμού και της ξεφτίλας.

Με τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης.

Το Xanadu και ο κόσμος μας, δεν είναι τα ντουβάρια, για να καταστραφούν με τη φωτιά. Είναι οι άνθρωποι, οι σχέσεις και η θέληση για έναν κόσμο ισότητας και αλληλεγγύης.

Και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή που σύντροφοι και συναγωνιστές –όπως και η γειτονιά- στήριξαν με τα χέρια και το μυαλό τους το Xanadu.

Και όσον αφορά το κτίριο, έτσι όπως το φτιάξαμε μέχρι σήμερα, έτσι θα το αποκαταστήσουμε: με τα ίδια μας τα χέρια, και με τον δικό μας τον κόπο.

 

ανοιχτός κοινωνικός χώρος Xanadu

Συναυλία Αλληλεγγύης στη Βίλα Αμαλίας – Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 20:00 στο Παπουτσάδικο

040 - συναυλία μετά το τέλος του κόσμου (βίλα)πράττουμε το αυτονόητο: η προγραμματισμένη συναυλία του Σαββάτου αλλάζει περιεχόμενο και μετατρέπεται σε συναυλία αλληλεγγύης στην κατάληψη Βίλα Αμαλίας

Τέλος εποχής είναι για τους ρουφιάνους και τους προσκυνημένους όχι για τη Βίλα Αμαλίας

Το πρωί της Πέμπτης 20/12 η αστυνομία εισβάλλει στην κατάληψη Βίλα Αμαλίας και την εκκενώνει, συλλαμβάνοντας 8 συντρόφους. Άλλη μία επιχείρηση εντυπωσιασμού και εκφοβισμού από τον Δένδια και τον συρφετό του, άλλη μία επιχείρηση εφαρμογής του κράτους έκτακτης ανάγκης. Δηλώσεις πολιτικών προϊσταμένων, λίστες με «ευρήματα» της αστυνομίας, βίντεο, φωτογραφίες και υπερβάλλων δημοσιογραφικός ζήλος κάνουν βόλτα στις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα και τα ηλεκτρονικά μέσα. Το έχουμε ξαναδεί το έργο, μόνο που αυτό τελειώνει διαφορετικά.

Είναι σαφές πλέον πως στο κέντρο της Αθήνας παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι. Φασίστες και μπάτσοι θέλουν να κάνουν κουμάντο για να ανοίξουν δρόμο στις καπιταλιστικές αναπλάσεις των γειτονιών, στα πογκρόμ κατά των μεταναστών και στη συνολική υποτίμηση της ζωής μας.  Οι φασίστες παραγγέλνουν, το κράτος σερβίρει. Η εκκένωση της Βίλας Αμαλίας είναι ένα μήνυμα πυγμής προς όλους/ες όσους/ες επιλέγουν αυτόν τον τρόπο αγώνα, προς όλους/ες όσους/ες στέκονται έμπρακτα ενάντια σε κράτος, αφεντικά και φασίστες. Μήνυμα ελήφθει.

Η απάντηση όμως θα είναι αποστομωτική. Κι αυτό γιατί η 22 ετών κατάληψη της Βίλας  – και κάθε κατάληψη με τόσο μακρόχρονη ιστορία – είναι για όλους μας η «αφετηρία», είτε συμβολικά, είτε σε πραγματικό χώρο και χρόνο. Όλοι μας, ήρθαμε για πρώτη φορά σε επαφή με την έννοια της αυτοοργάνωσης και την πρόταση για έναν κόσμο διαφορετικό, φτιαγμένο από εμάς για εμάς, μέσα σε αυτές τις καταλήψεις (και πολλοί, στη Βίλα συγκεκριμένα). Αυτός είναι ο λόγος που οι καταλήψεις, οι αυτοοργανωμένοι χώροι και οι ακηδεμόνευτοι αγώνες  έχουν μπει στο στόχαστρο  του κράτους και αποτελούν προτεραιότητα  στα σχέδια του. Γιατί αυτοί οι ”χώροι” δεν είναι τα ντουβάρια, αλλά οι τόποι που συναντιούνται οι επιθυμίες μας  και βρίσκουν τους τρόπους να πάρουν σχήμα και μορφή τα όνειρα μας. Γίνονται εστίες αντιπληροφόρησης και αγώνα σε περιόδους κοινωνικής όξυνσης. Κι αν κάτι διακινείται σε αυτούς, είναι τα προτάγματα για ελευθερία, ισότητα, αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση.

Το έχουμε πει και το ξαναλέμε: Ο ορισμός της νομιμότητας δεν είναι προνόμιο των κυρίαρχων. Η νομιμότητα των κοινωνικών αγώνων, των αυτοοργανωμένων χώρων και των καταλήψεων κερδίζεται στις συνειδήσεις των ανθρώπων μέσα από τις ίδιες τις κοινωνικές σχέσεις, δεν απονέμεται από κανέναν Δένδια. Αντίθετα με τους κυρίαρχους που στέκονται απέναντι, εμείς είμαστε κομμάτι της κοινωνίας, ζούμε και δρούμε μέσα και μαζί με αυτήν. Μπορεί οι χώροι μας να συνιστούν «εστίες ανομίας» για το κράτος, οι τοπικές κοινωνίες όμως που συνδιαλέγονται με αυτούς έχουν διαφορετική άποψη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ – ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

ΤΗ ΒΙΛΑ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ

Υ.Γ.: Όσο για τα «ευρήματα» της αστυνομίας έχουμε να πούμε ότι βρήκαν το μισό σερβίτσιο. Στο συρτάρι της κουζίνας είχε και πιρούνια και κουτάλια και διάφορα άλλα είδη εστίασης. Κι αν οι αντιασφυξιογόνες μάσκες είναι πειστήρια, το μόνο που αποδεικνύουν είναι τη λυσσαλέα επίθεση του κράτους προς τους αντιστεκόμενους ανθρώπους, με όλα τα μέσα, με όλα τα όπλα.

 

IMG_6501_small

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6513_small