Μηνιαία αρχεία: Σεπτέμβριος 2012

3 άρθρα

Αντιφασιστική απάντηση σε επίθεση που δέχθηκαν σύντροφοι

Μετά από την αφισοκόλληση αντιφασιστικού περιεχομένου στο Χαϊδάρι σήμερα το πρωί, δύο σύντροφοι που συμμετείχαν στην εν λόγω δράση δέχθηκαν επίθεση από φασιστοειδές, την ώρα που έγραφαν αντιφασιστικό σύνθημα σε σχολείο της περιοχής. Αντανακλαστικά, σύντροφοι και γείτονες της περιοχής, αποφασίσαμε να απαντήσουμε: λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα, 120 άτομα πορευτήκαμε στη γειτονιά του παραπάνω φασιστοειδούς, φωνάζοντας συνθήματα, μοιράζοντας κείμενο που περιέγραφε το συμβάν, αφισοκολλώντας τα πάντα στο πέρασμά μας, γράφοντας συνθήματα σε τοίχους και συνομιλώντας με γείτονες, ενημερώνοντάς τους για τον «ελληναρά» που κατοικεί δίπλα τους. Οι αντιδράσεις της γειτονιάς ήταν πέρα από το αναμενόμενο θετικές. Εμείς με τη σειρά μας έχουμε να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιες πρακτικές δε μας φοβίζουν, δε μας κλείνουν σπίτια μας, αντιθέτως μας οπλίζουν με πείσμα να πολεμήσουμε τις παρακρατικές φασιστικές συμμορίες και να σταθούμε έμπρακτα εμπόδιο στο κοινωνικό εκφασισμό, μέχρι να ανατραπούν όλα αυτά που τον γεννάνε.  Τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται… φασίστες ούτε να το σκέφτεστε!!

Το ενημερωτικό κείμενο που μοιράστηκε στην παρέμβαση, υπογεγραμμένο και από τις τρεις συλλογικότητες (Ιστός, Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου, Κατάληψη Παπουτσάδικο):

“Σήμερα (29/9) το μεσημέρι, μετά από αντιφασιστική παρέμβαση – αφισοκόλληση στις γειτονιές του Χαϊδαρίου από τρεις τοπικές συλλογικότητες, κι ενώ ένας σύντροφος και μια συντρόφισσα γράφανε ένα σύνθημα στον τοίχο του 10υ Λυκείου Χαϊδαρίου, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεσγ από φασίστα που βγήκε από σπίτι της οδού Ανεξαρτησίας. Το φασιστοειδές τους πλησίασε βρίζοντας και τους χτύπησε με αλυσίδα και λουκέτο, προκαλώντας τραύμα στο κεφάλι του συντρόφου μας.

Στο Χαϊδάρι, μια περιοχή που χτίστηκε από πρόσφυγες και όπου οι Ναζί εκτελούσαν τους αγωνιστές, οι φασίστες (χρυσαυγίτες ή άλλοι) δεν έχουν καμία θέση. Δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο τους – τη στιγμή που το κράτος εφαρμόζει το σχέδιο υποτίμησης των ζωών μας – που δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση των ανθρώπων που αγωνίζονται. Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς είναι ότι δεν τρομοκρατούμαστε και τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο. Δεν θα ανεχτούμε τέτοιες πρακτικές στις γειτονιές μας. Φασίστες πίσω στις τρύπες σας!

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ “

 

 

Αντιφασιστική πορεία στο Αιγάλεω – Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 στις 18:00 στην Πλατεία 29ης Σεπτεμβρίου ’44

(αναδημοσίευση από το μπλογκ του “σινιάλο” http://sinialo.espiv.net/?p=8497)

“Όπως και την περσινή χρονιά έτσι και φέτος ξεθάβουμε την επέτειο της σφαγής 100 αιγαλιωτών από γερμανούς ναζί και ντόπιους συνεργάτες τους το 1944. Ξεθάβουμε ένα γεγονός από εκεί που το είχε καταδικάσει τόσο η κυρίαρχη κουλτούρα (αυτή που έχει θωρακίσει ιστορικά την ατιμωρησία των ντόπιων δοσίλογων) όσο και η αριστερή κομματική μιζέρια (αυτή που κατέβαζε καμία δεκαριά αντιστασιακούς στο μνημείο διεκπεραιώνοντας ένα ιστορικό καθήκον χωρίς πολιτική υπεραξία… δυστυχώς γι’ αυτό).

Την προηγούμενη χρονιά είχαμε διαισθανθεί τον επελαύνοντα φασισμό ως αιχμή ενός συστημικά προωθούμενου κοινωνικού κανιβαλισμού. Και έτσι, η πορεία ξεκίνησε από την περιώνυμη πλατεία «29/9/1944» για να καταλήξει στο Βίλατζ, εκεί που εκδηλώνονταν σποραδικά επιθέσεις φασιστοειδών σε μετανάστες. Οι κοινωνικές διεργασίες που ανέδειξαν την υπολανθάνουσα ακροδεξιά κοινωνική στροφή ολοκληρώθηκαν στις τελευταίες εκλογές.

Έτσι, η φετινή αντιφασιστική πορεία στο Αιγάλεω, έρχεται αυτή τη φορά να στείλει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η περιοχή μας δεν πρόκειται ποτέ, μα ποτέ, να γίνει φασιστικό προπύργιο, ρατσιστικό σφαγείο και εθνικιστικό φτωχοκομείο. Η φετινή πορεία θα ξεκινήσει και πάλι από την πλατεία «29/9/1944» (Ιερά Οδός και Κηφισού) για να περάσει από τον «Αγ. Σπυρίδωνα» (μια περιοχή που κτίστηκε από ιρακινούς μετανάστες στο μεσοπόλεμο) και να καταλήξει στο σταθμό του Μετρό.

Αν πέρυσι η πορεία ήταν η μαζικότερη που έχει γίνει στο Αιγάλεω εδώ και πολλά χρόνια (καθιερώνοντας την πόλη μας ως απολύτως εχθρική προς τους φασίστες χωρίς να χαρίζεται στη θεσμισμένη εξουσία), φέτος πρέπει να έχει ακόμη μεγαλύτερο ποιοτικό και ποσοτικό εκτόπισμα.

Να στείλουμε και πάλι το μήνυμα: θάνατος στο φασισμό! Παντού και πάντα!

Ραντεβού αύριο το απόγευμα στις 6μμ στην πλατεία «29/9/1944»!

*η πλατεία βρίσκεται πολύ κοντά στη διασταύρωση των οδών Ιεράς Οδού και Κηφισού, επί της οδού Κηφισού προς τη μεριά του Αιγάλεω. Αν χρησιμοποιήσουμε το μετρό, από το σταθμό Αιγάλεω κινούμαστε προς τον Κηφισό προσεκτικά στο δεξιό ρεύμα κι όχι στο αριστερό (για να μην υπάρξουν ανεπιθύμητες «τριβές» με τις ένοπλες συμμορίες που θα φυλάνε το αστυνομικό τμήμα λίγο πριν τον Κηφισό)

Κατάληψη Σινιάλο “

Πρόγραμμα λειτουργίας της κατάληψης – Σεπτέμβρης 2012

Το πρόγραμμα λειτουργίας της κατάληψης οργανώνεται ξανά, μετά τη διακοπή των δραστηριοτήτων λόγω καλοκαιριού. Προς το παρόν, η κατάληψη είναι ανοιχτή κάθε Δευτέρα από τις 18:00 για τη συνέλευση, και κάθε Παρασκευή από τις 19:00 με καφενείο ή ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ.

Ταυτόχρονα, γίνονται εργασίες συντήρησης του κτιρίου και διαμόρφωσης των χώρων, κάθε Σάββατο από τις 11:30.