Μαΐ 262012
 

[…] Τον έναν χρόνο λειτουργίας του Παπουτσάδικου, ουκ ολίγες ήταν οι φορές που ενοχληθήκαμε, είτε θεσμικά (αστυνομία), είτε παρακρατικά (φασίστες), με σκοπό τον εκφοβισμό των ανθρώπων που εμπλέκονται στην διαχείριση του χώρου. Από την πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε να απελευθερώσουμε ένα κτίριο δεσμευμένο και χρόνια εγκαταλειμμένο από τον δήμο, ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Ένα τέτοιο αυτοοργανώμενο εγχείρημα μη ελέγξιμο και χειραγωγήσιμο από τους τοπικούς και μη άρχοντες, ένα εγχείρημα που δεν μιλάει την γλώσσα της εξουσίας και του κέρδους αλλά τους αντιστέκεται, ξέραμε πώς γι αυτούς δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Έτσι λοιπόν, τον τελευταίο καιρό, πέρα απο την αυξανόμενη παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή γύρω από την κατάληψη, η κατά 30% ιδιοκτήτρια του κτιρίου, κατ’ επανάληψη έρχεται, μας βρίζει και μας απειλεί, με σκοπό να φύγουμε. Το αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας ήταν στις 23/5, που η ίδια ήρθε με συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ (της ιδιωτικής εταιρίας που έχει αναλάβει το δίκτυο της ΔΕΗ) και έκοψε το ρεύμα στο κτίριο. Με δεδομένο πως ούτε ο δήμος (δεν πληρώνει τους ιδιοκτήτες), ούτε οι ιδιοκτήτες (είναι δεσμευμένο από τον δήμο) μπορούν να κάνουν κάτι το Παπουτσάδικο, δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν. Είτε πως οι παραπάνω δεν θέλουν το κτίριο να είναι ελεύθερο και κοινωνικό αλλά απλά άδειο και ανεκμετάλλευτο, είτε πως στην ατζέντα τους έχει μπει η εμπορική εκμετάλευσή του εις βάρος των ελεύθερων κοινών χώρων. […]

[…] Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε σαφές ότι δεν τρομοκρατούμαστε, αντίθετα πεισμώνουμε κι άλλο. Όσον αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα, που τόσο πολύ έχει χρησιμοποιηθεί τελευταία για την επιβολή χαρατσιών και την περαιτέρω φτωχοποίηση μεγάλων κομματιών της κοινωνίας, η θέση μας ήταν, είναι και θα είναι ότι το ρεύμα δεν είναι εμπόρευμα: είναι κοινωνικό αγαθό. Δε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί ως μέσο άσκησης πιέσεων και σε αυτή την κατεύθυνση δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι συλλογικά θα επανασυνδεθεί όσες φορές χρειαστεί, έτσι ώστε το παπουτσάδικο να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Τέλος, ξεκαθαρίζουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το κτήριο αλλά κυρίως τις σχέσεις, το λόγο και τις δράσεις που έχουν δομηθεί μέσα σε αυτό, απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιοκτητών να αποδεσμευτεί από το δήμο και να περάσει στην κυριότητα τους. Ενάντια σε εξουσίες, ιεραρχίες και κλειστά «επαγγέλματα» -συλλογικά, αντι-ιεραρχικά, ισότιμα. Συνεχίζουμε…

«..κι αν θέλεις να μιλήσουμε για πράγματα μεγάλα,
πρέπει να υψώσουμε δεόντως του ονείρου μας τη σκάλα»

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ ΠΑΝΤΟΥ

(απόσπασμα από το κείμενο που μοιράστηκε στους δρόμους του Χαϊδαρίου – ολόκληρο το κείμενο σε μορφή pdf εδώ)

Μαΐ 192012
 

Η μπροσούρα αυτή εκδόθηκε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, για τις ανάγκες του φωτογραφικού αφιερώματος στα συνθήματα που είναι γραμμένα στους τοίχους της πόλης, με τίτλο «Οι τοίχοι έχουν αυτιά και τα αυτιά σας τοίχους», που έγινε στην κατάληψη Παπουτσάδικο στις 18/5/2012.

(η μπροσούρα σε pdf εδώ)

 

Μαΐ 162012
 

Το «ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ» είναι οι Παρασκευιάτικες συναντήσεις μας στο Παπουτσάδικο, που συνοδεύονται από μουσικές, βιντεοπροβολές, slideshow, εργαστήρια, θεματικές ενότητες, αυτομόρφωση, και ό,τι άλλο βρούμε ως αφορμή για να συναντηθούμε και να συζητήσουμε. Τις ώρες του ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟΥ (δηλαδή 20:00-00:30)  θα λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη, το βιβλιοπωλείο κινηματικών εκδόσεων, και ο πάγκος με το έντυπο υλικό.

Η ομάδα του ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟΥ οργανώνει το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών, μέσα από εβδομαδιαία συνέλευση, κάθε Δευτέρα 18:00 – 19:30.

     Στο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ αυτής της εβδομάδας, το θέμα μας είναι τα συνθήματα στους τοίχους, με τίτλο «ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ    ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΤΟΙΧΟΥΣ«. Η βραδιά θα περιλαμβάνει slideshow και μπροσούρα, και φυσικά μουσική.

Μαΐ 152012
 

24 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37

στους δρόμους της αντίστασης, της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης

Παρασκευή 18 Μάη

6 μ.μ. Σεμινάριο δημιουργίας αφίσας (photoshop)

8 μ.μ. Προβολή «20 χρόνια κατάληψη ΛΚ37» (1ο μέρος, 54′)

Σάββατο 19 Μάη

8 μ.μ. Προβολή «20 χρόνια κατάληψη ΛΚ37» (2ο μέρος, 53′)

10 μ.μ. PARTY (είσοδος ελεύθερη – no drugs)

Παρασκευή 25 Μάη

8 μ.μ. Προβολή της ταινίας «Μακρόνησος»
Ντοκιμαντέρ των Η. Γιαννακάκη και Ε. Καραμπάτσου

Σάββατο 27 Μάη

5 μ.μ. Δημιουργικό παιδικό παιχνίδι

6 μ.μ. Γεύμα για τα παιδιά

6.30 μ.μ. Προβολή κινουμένων σχεδίων
«Ο Κιρικού και η Μάγισσα»

Μαΐ 102012
 
2 μέρες ενάντια στις πανελλήνιες και κάθε είδους εξετάσεις, ενάντια στα απουσιολόγια και στα κουδούνια, ενάντια στις χαμένες ώρες στο σχολείο και στα φροντιστήρια. Ενάντια στις ιεραρχήσεις και τους διαχωρισμούς, στην πειθαρχία και την διαμόρφωση συνειδήσεων, στην υποβάθμιση της ζωής των μαθητών που φέρνουν η καπιταλιστική κρίση και τα νέα δεδομένα στην εκπαίδευση. 2 μέρες για τις αντιστάσεις των μαθητών, την αυτοοργάνωση, τον αγώνα ενάντια στους δυνάστες της ζωής μας.
 2 μέρες με συναυλία, προβολή, συζήτηση, ταμπλώ, έντυπο υλικό ενάντια στην εκπαίδευση (και όχι μόνο).
Σάββατο 12 Μαΐου, 9:00 μ.μ. : Μαθητική Hip Hop συναυλία.
Κυριακή 13 Μαΐου, 8:00 μ.μ. : Προβολή ‘’Στις αίθουσες της πλήξης 2’’.
                                                                     Συζήτηση με τους ‘’Ανυπάκουους μαθητές Χαϊδαρίου’’.
Μαΐ 082012
 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «Πίσα»
ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ «unlike you»
+GRAFFITI EVENT

κάθε προσπάθεια καθαρισμού είναι μακρινή ανάμνηση,
η φάση είναι overpainted .
ένας παράδεισος για writers – και εμείς το απολαμβάνουμε/and when the batteries finally wear out, we are alone in the darkness /τώρα είναι η καλύτερη εποχή για τα ψεύτικα πράγματα να ομορφύνουν
óáπίζοντας / γιατί ο τύπος που γνώρισες στο απέναντι μπαλκόνι παίζει να καταλήξει να σου κρατάει τσίλιες/
όταν κάτι στοιβάζει μέσα σου πληροφορίες και κάνει μονόλογο κάπου θες και συ να εξωτερικεύσεις πράγματα, να απαντήσεις / ας πει κάποιος ότι »όποιος έχει μάτια βλέπει»-υπάρχουν χιλιάδες κυνικοί τυφλοί σ’ αυτήν την πόλη / κάθε πρακτική δημιουργεί μια επικράτεια – επικράτεια για συναλλαγές ή για κυνήγι, επικράτεια για το παιχνίδι των παιδιών, των εραστών ή των ταραχών/ έχουμε ιστορία πίσω μας και δυνατότητες μπροστά μας ,γιατί δε γουστάρουμε ιδιοκτησίες, μπάτσους, τράπεζες και μικρόψυχες εξουσίες /γιατί το μόνο που έχουμε δικό μας είναι ο χρόνος και οι δρόμοι – ΟΤΑΝ ΤΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ

Μαΐ 052012
 

Και αυτό το Σάββατο, στήνουμε στην αυλή του Παπουτσάδικου συλλογική κουζίνα, από τις 12:00 το μεσημέρι και μετά.

Καλούμε τους ανθρώπους της λαϊκής να ενισχύσουν την προσπάθεια μας με τη συμβολική προσφορά προϊόντων. Καλούμε τους γείτονες να βοηθήσουν στη διαδικασία του μαγειρέματος και του μαζέματος/καθαρισμού. Καλούμε όποιον θέλει να συμμετέχει σε μόνιμη βάση, να έρθει να οργανωθούμε ώστε να αποκτήσει η συλλογική κουζίνα μόνιμα χαρακτηριστικά και να επεκταθεί σε περισσότερες ημέρες τη βδομάδα.

Για να συναντηθούμε, να μιλήσουμε, να φάμε, να σπάσουμε την σιωπή και να μεταβούμε από το ατομικό στο συλλογικό.
Ενάντια σε κάθε μορφή φιλανθρωπίας, ισότιμα και χωρίς αντίτιμο βασιζόμενοι στην ελεύθερη συνεισφορά.

(το κείμενο τις συλλογικής κουζίνας σε μορφή pdf εδώ)

Μαΐ 052012
 

Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…

Τη στιγμή που για πολλούς η πραγματικότητα περιστρέφεται γύρω από τις κάλπες, εμείς υπενθυμίζουμε ότι στις γειτονιές μας υπάρχει και μια διαφορετική πραγματικότητα, αυτή της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης. Στις ζοφερές συνθήκες που ζούμε, οι χρόνοι μας δεν μπορούν να αναλώνονται σε εκλογικά διλήμματα. Στις ασφυκτικές πόλεις που ζούμε, οι τόποι και οι χώροι δεν μπορούν να μένουν κενοί, χωρίς ζωή. Φυτρώνουμε στις ρωγμές της κοινωνίας και προσπαθούμε να γκρεμίσουμε έναν κόσμο που είναι φτιαγμένος για λίγους. Στεκόμαστε ενάντια στα κυρίαρχα μοντέλα ζωής, σε περιφράξεις και λουκέτα που κρατούν ανθρώπους από έξω ή από μέσα. Ενάντια σε κάθε λογής φασισμό και αποκλεισμό, ενάντια σε κάθε είδους εκμετάλλευση. Ξέρουμε ότι ενοχλούμε και το επιδιώκουμε.

(το κείμενο που μοιράστηκε σε μορφή pdf εδώ)

css.php