Μηνιαία αρχεία: Μάιος 2012

9 άρθρα

Μας κόψανε το ρεύμα, θα τους κόψουμε τον ύπνο!

[…] Τον έναν χρόνο λειτουργίας του Παπουτσάδικου, ουκ ολίγες ήταν οι φορές που ενοχληθήκαμε, είτε θεσμικά (αστυνομία), είτε παρακρατικά (φασίστες), με σκοπό τον εκφοβισμό των ανθρώπων που εμπλέκονται στην διαχείριση του χώρου. Από την πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε να απελευθερώσουμε ένα κτίριο δεσμευμένο και χρόνια εγκαταλειμμένο από τον δήμο, ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Ένα τέτοιο αυτοοργανώμενο εγχείρημα μη ελέγξιμο και χειραγωγήσιμο από τους τοπικούς και μη άρχοντες, ένα εγχείρημα που δεν μιλάει την γλώσσα της εξουσίας και του κέρδους αλλά τους αντιστέκεται, ξέραμε πώς γι αυτούς δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Έτσι λοιπόν, τον τελευταίο καιρό, πέρα απο την αυξανόμενη παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή γύρω από την κατάληψη, η κατά 30% ιδιοκτήτρια του κτιρίου, κατ’ επανάληψη έρχεται, μας βρίζει και μας απειλεί, με σκοπό να φύγουμε. Το αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας ήταν στις 23/5, που η ίδια ήρθε με συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ (της ιδιωτικής εταιρίας που έχει αναλάβει το δίκτυο της ΔΕΗ) και έκοψε το ρεύμα στο κτίριο. Με δεδομένο πως ούτε ο δήμος (δεν πληρώνει τους ιδιοκτήτες), ούτε οι ιδιοκτήτες (είναι δεσμευμένο από τον δήμο) μπορούν να κάνουν κάτι το Παπουτσάδικο, δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν. Είτε πως οι παραπάνω δεν θέλουν το κτίριο να είναι ελεύθερο και κοινωνικό αλλά απλά άδειο και ανεκμετάλλευτο, είτε πως στην ατζέντα τους έχει μπει η εμπορική εκμετάλευσή του εις βάρος των ελεύθερων κοινών χώρων. […]

[…] Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε σαφές ότι δεν τρομοκρατούμαστε, αντίθετα πεισμώνουμε κι άλλο. Όσον αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα, που τόσο πολύ έχει χρησιμοποιηθεί τελευταία για την επιβολή χαρατσιών και την περαιτέρω φτωχοποίηση μεγάλων κομματιών της κοινωνίας, η θέση μας ήταν, είναι και θα είναι ότι το ρεύμα δεν είναι εμπόρευμα: είναι κοινωνικό αγαθό. Δε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί ως μέσο άσκησης πιέσεων και σε αυτή την κατεύθυνση δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι συλλογικά θα επανασυνδεθεί όσες φορές χρειαστεί, έτσι ώστε το παπουτσάδικο να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Τέλος, ξεκαθαρίζουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το κτήριο αλλά κυρίως τις σχέσεις, το λόγο και τις δράσεις που έχουν δομηθεί μέσα σε αυτό, απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιοκτητών να αποδεσμευτεί από το δήμο και να περάσει στην κυριότητα τους. Ενάντια σε εξουσίες, ιεραρχίες και κλειστά «επαγγέλματα» -συλλογικά, αντι-ιεραρχικά, ισότιμα. Συνεχίζουμε…

“..κι αν θέλεις να μιλήσουμε για πράγματα μεγάλα,
πρέπει να υψώσουμε δεόντως του ονείρου μας τη σκάλα”

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ ΠΑΝΤΟΥ

(απόσπασμα από το κείμενο που μοιράστηκε στους δρόμους του Χαϊδαρίου – ολόκληρο το κείμενο σε μορφή pdf εδώ)

Μπροσούρα “Οι τοίχοι έχουν αυτιά και τα αυτιά σας τοίχους” (Παρασκευαστήριο01)

Η μπροσούρα αυτή εκδόθηκε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, για τις ανάγκες του φωτογραφικού αφιερώματος στα συνθήματα που είναι γραμμένα στους τοίχους της πόλης, με τίτλο “Οι τοίχοι έχουν αυτιά και τα αυτιά σας τοίχους”, που έγινε στην κατάληψη Παπουτσάδικο στις 18/5/2012.

(η μπροσούρα σε pdf εδώ)

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ

Το «ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ» είναι οι Παρασκευιάτικες συναντήσεις μας στο Παπουτσάδικο, που συνοδεύονται από μουσικές, βιντεοπροβολές, slideshow, εργαστήρια, θεματικές ενότητες, αυτομόρφωση, και ό,τι άλλο βρούμε ως αφορμή για να συναντηθούμε και να συζητήσουμε. Τις ώρες του ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟΥ (δηλαδή 20:00-00:30)  θα λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη, το βιβλιοπωλείο κινηματικών εκδόσεων, και ο πάγκος με το έντυπο υλικό.

Η ομάδα του ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟΥ οργανώνει το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών, μέσα από εβδομαδιαία συνέλευση, κάθε Δευτέρα 18:00 – 19:30.

     Στο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ αυτής της εβδομάδας, το θέμα μας είναι τα συνθήματα στους τοίχους, με τίτλο «ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ    ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΤΟΙΧΟΥΣ«. Η βραδιά θα περιλαμβάνει slideshow και μπροσούρα, και φυσικά μουσική.

Εκδηλώσεις για τα 24 χρόνια της κατάληψης ΛΚ 37 – 18, 19, 25 & 27 Μάη 2012

24 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37

στους δρόμους της αντίστασης, της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης

Παρασκευή 18 Μάη

6 μ.μ. Σεμινάριο δημιουργίας αφίσας (photoshop)

8 μ.μ. Προβολή “20 χρόνια κατάληψη ΛΚ37” (1ο μέρος, 54′)

Σάββατο 19 Μάη

8 μ.μ. Προβολή “20 χρόνια κατάληψη ΛΚ37” (2ο μέρος, 53′)

10 μ.μ. PARTY (είσοδος ελεύθερη – no drugs)

Παρασκευή 25 Μάη

8 μ.μ. Προβολή της ταινίας “Μακρόνησος”
Ντοκιμαντέρ των Η. Γιαννακάκη και Ε. Καραμπάτσου

Σάββατο 27 Μάη

5 μ.μ. Δημιουργικό παιδικό παιχνίδι

6 μ.μ. Γεύμα για τα παιδιά

6.30 μ.μ. Προβολή κινουμένων σχεδίων
“Ο Κιρικού και η Μάγισσα”

2ήμερο εκδηλώσεων από το ΠΕΙΡΑ(Γ)ΜΑ – 12 & 13 Μαΐου 2012 στο Κερατσίνι

2 μέρες ενάντια στις πανελλήνιες και κάθε είδους εξετάσεις, ενάντια στα απουσιολόγια και στα κουδούνια, ενάντια στις χαμένες ώρες στο σχολείο και στα φροντιστήρια. Ενάντια στις ιεραρχήσεις και τους διαχωρισμούς, στην πειθαρχία και την διαμόρφωση συνειδήσεων, στην υποβάθμιση της ζωής των μαθητών που φέρνουν η καπιταλιστική κρίση και τα νέα δεδομένα στην εκπαίδευση. 2 μέρες για τις αντιστάσεις των μαθητών, την αυτοοργάνωση, τον αγώνα ενάντια στους δυνάστες της ζωής μας.
 2 μέρες με συναυλία, προβολή, συζήτηση, ταμπλώ, έντυπο υλικό ενάντια στην εκπαίδευση (και όχι μόνο).
Σάββατο 12 Μαΐου, 9:00 μ.μ. : Μαθητική Hip Hop συναυλία.
Κυριακή 13 Μαΐου, 8:00 μ.μ. : Προβολή ‘’Στις αίθουσες της πλήξης 2’’.
                                                                     Συζήτηση με τους ‘’Ανυπάκουους μαθητές Χαϊδαρίου’’.