Μηνιαία αρχεία: Απρίλιος 2012

5 άρθρα

Το Σινιάλο κλείνει 2 χρόνια αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και ρήξης στις γειτονιές του Αιγάλεω (5ήμερο εκδηλώσεων)

 

Τετάρτη 25 Απρίλη 8.30μμ  
«Λ+Σ+**»: οπτικοακουστικό δοκίμιο από την ομάδα Δυναμό Σινιάλου

Πέμπτη 26 Απρίλη 8μμ
συζήτηση με θέμα: «αντιδομές: ποιοί, τί και πώς;»

Παρασκευή 27 Απρίλη 8μμ
«αυτομόρφωση και μετανάστες»: συζήτηση και παρουσίαση βιβλίου εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για πρόσφυγες και μετανάστες

Σάββατο 28 Απρίλη 8.30μμ
συναυλία με τους:
Open Circle
Ορθολογιστές

Κυριακή 29 Απρίλη 8.30μμ
«η αταξία ενός σκούφου»: θεατρική παράσταση από την ομάδα Σπίρτο

αναδημοσίευση από το μπλογκ του Σινιάλου

Πορεία-παρέμβαση στον Πειραιά – Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι (αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, αυτόνομοι, αντιφασίστες, ακηδεμόνευτοι αγωνιστές) πορευτήκαμε το πρωί του Σαββάτου 21 Απρίλη σε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά σε συνέχεια των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται στον άξονα των περιοχών του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας τον τελευταίο ενάμιση μήνα, με κορυφαία στιγμή την καλεσμένη αντιφασιστική πορεία σε Κορυδαλλό και Νίκαια το Σάββατο 7 Απρίλη, που πλαισιώθηκε από 600 και πλέον διαδηλωτές.

Στην πορεία στον Πειραιά, ξεκινήσαμε από τον ηλεκτρικό σταθμό προς την Αγ. Τριάδα, περάσαμε από την αγορά του Πειραιά, μπήκαμε στην Εθνικής Αντιστάσεως, ανεβήκαμε την Ελευθερίου Βενιζέλου, στρίψαμε στην Ηρώων Πολυτεχνείου, περάσαμε μπροστά από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, φτάσαμε στην πλατεία Κοραή, στρίψαμε δεξιά στην Βασ. Γεωργίου και καταλήξαμε ξανά στον σταθμό του ηλεκτρικού.

Για μια ώρα η υποτονική ατμόσφαιρα δονήθηκε από τα αντικρατικά, αντικαπιταλιστικά, αντιρατσιστικά, αντιεθνικιστικά και αντιφασιστικά συνθήματά μας. Μοιράστηκαν περισσότερα από 2000 κείμενα, πετάχτηκαν 16000 τρικάκια (φεϊγ βολάν) και γράφτηκαν συνθήματα και στένσιλ σε υποκαταστήματα τραπεζών και μαυραγορίτικα καταστήματα «αγοράζω χρυσό». Το κεντρικό πανό της διαδήλωσης και το κείμενο που μοιραζόταν ήταν αυτά των προηγούμενων δράσεων (βλ. προηγούμενες καταχωρήσεις στο blog μας). Λόγω όμως της ημέρας (μαύρη επέτειος του πραξικοπήματος της 21ης Απρίλη) και των επικείμενων εκλογών υπήρχαν επίσης ένα σχετικό πλαϊνό πανό και ένα τρικάκι που έγραφαν: ΟΥΤΕ ΤΑΝΚΣ ΟΥΤΕ ΚΑΛΠΕΣ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

 

Ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας. Σύγκρουση με κράτος-αφεντικά-φασίστες.

  • ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΣΤΥΛΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ
  • ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ
  • ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

 

αναδημοσίευση από το μπλογκ του Ρεσάλτο

Για την αντιφασιστική πορεία του Σαββάτου 7/4 στη Νίκαια και τον Κορυδαλλό

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αντιφασιστικής πορείας σε Κορυδαλλό και Νίκαια, με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας, το πρωί του Σαββάτου 7 Απρίλη.
Το κεντρικό πανό της διαδήλωσης ήταν αυτό που είχε συνοδεύσει είτε τις μικρές πορείες είτε τα μαζικά μοιράσματα κειμένων, σε Αγίους Αναργύρους και Ίλιον, σε Πέραμα και Κερατσίνι, σε Κορυδαλλό και Νίκαια, τον τελευταίο ένα μήνα. Παρεμβάσεις οι οποίες είχαν επίσης διοργανωθεί από τις δέκα αυτοοργανωμένες και ακηδεμόνευτες συλλογικότητες των περιοχών του Πειραιά και της δυτικής Αθήνας που καλούσαν στη συγκεκριμένη διαδήλωση. Με ξεχωριστά μπλοκ συμμετείχαν στην πορεία το ΕΕΚ και η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό Νίκαιας-Κορυδαλλού. Σημαντική ήταν η συμμετοχή πολλών νεολαίων τόσο από τον Κορυδαλλό και την Νίκαια όσο και από τις γύρω περιοχές του Πειραιά ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι που συναντήσαμε καθοδόν υπήρξαν από δεκτικοί έως ένθερμοι στη θέα της διαδήλωσης και στο μοίρασμα των κειμένων.
Η πορεία κατέβηκε την οδό Αθηνάς, βγήκε στο περιβολάκι, κατηφόρισε την 7ης Μάρτη 1944 (πρώην Κονδύλη), έστριψε στην Ηλιουπόλεως, βγήκε στην πλατεία Αγ. Νικολάου, πήρε την Γρεβενών, έστριψε στην Πέτρου Ράλλη, ανηφόρισε την Μούγλων, βγήκε στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου και κατέληξε ξανά στην πλατεία Ελευθερίας. Ο παλμός ήταν δυνατός, τα συνθήματα συνεχή, χιλιάδες κείμενα μοιράστηκαν και δεκάδες χιλιάδες τρικάκια πετάχτηκαν, ενώ γράφτηκαν και συνθήματα σε προσόψεις τραπεζών και σε μαυραγορίτικα καταστήματα «αγοράζω χρυσό».

Ο συντονισμός, οι συμπράξεις και οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν ενάντια σε κράτος-αφεντικά-φασίστες, για την κοινωνική και ατομική απελευθέρωση, για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης.

*αναδημοσίευση από το μπλογκ του “Ρεσάλτο

Παρέμβαση ενάντια σε κράτος-αφεντικά-φασίστες & αντιφασιστική πορεία σε Νίκαια – Κορυδαλλό – Σάββατο 7 Απριλίου 2012 στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΣΤΥΛΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ
ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Το πρωί του Σαββάτου 31/3 έγινε μαζικό μοίρασμα κειμένου και αφισοκόλληση σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες του Κορυδαλλού και της Νίκαιας σχετικά με την αντιφασιστική πορεία που καλείται το επόμενο Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι, στις ίδιες περιοχές. Περισσότεροι από 100 σύντροφοι και συντρόφισσες μοίρασαν περισσότερα από 3000 χιλιάδες κείμενα ενώ κολλήθηκαν και εκατοντάδες αφίσες.

 

(το διασυλλογικό κείμενο που μοιράζεται σε 10.000 αντίτυπα σε μορφή pdf)

Η παρέμβαση αποτελεί μέρος της συντονισμένης κίνησης 10 αυτοοργανωμένων, ακηδεμόνευτων και αγωνιστικών εγχειρημάτων και συλλογικοτήτων από τις περιοχές της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά ενάντια στη συστημική προώθηση του κοινωνικού εκφασισμού εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, ενάντια σε κράτος, αφεντικά, φασίστες.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 12.00
ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ)

Αγρός (Ίλιον-πάρκο Τρίτση)
Θερσίτης (Ίλιον)
Μπλόκο στην Εξουσία (Νίκαια)
κατάληψη Παπουτσάδικο (Χαϊδάρι)
Ρεσάλτο (Κερατσίνι)
κατάληψη Σινιάλο (Αιγάλεω)
DeStato (Πέραμα)
Pasamontaña (Κορυδαλλός)
αναρχική ομάδα Πειραιά
αντιφασίστες/τριες από το Περιστέρι

(αναδημοσίευση από αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο pasamontana)