Μηνιαία αρχεία: Μάιος 2011

3 άρθρα

για τη Γενική Απεργία της 11ης Μάη και το όργιο καταστολής του κράτους

11 Μαη 2011, ημέρα γενικής απεργίας. Περίπου 40.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας.

Εκτεταμένη χρήση χημικών. Δεκάδες αιμόφυρτοι με ανοιγμένα κεφάλια, σπασμένα δόντια. Ανελέητο ξύλο με ανάποδα γκλοπ, κλωτσιές με άρβυλα σε πεσμένους στο δρόμο διαδηλωτές στα πλευρά και το κεφάλι.

30 προσαγωγές, 5 συλλήψεις, 67 τραυματίες στο ΚΑΤ, 10 στον Ευαγγελισμό, 20 στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. (οι αριθμοί ελέγχονται ακόμα)

Καταγγέλουμε την εγκληματική αντιμετώπιση της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στον κόσμο που κατέβηκε να διαμαρτυρηθεί για την ανεργία, τη διάλυση της υγείας, την καταπάτηση των εργατικών διακαιωμάτων, την υποβάθμιση της παιδείας, την υποθήκευση του μέλλοντός μας προκειμένου να σωθεί το καπιταλιστικό σύστημα και τα κέρδη των αφεντικών, Ελλήνων ή μη. Καταγγέλουμε τις προσαγωγές/συλλήψεις στο σωρό. Καταγγέλουμε τα κατασκευασμένα/φυτευτά «στοιχεία» με τα οποία οι μπάτσοι θα φορτώσουν κατηγορίες σε όποιον λάχει. Καταγγέλουμε τη χρήση χημικών αερίων, απαγορευμένων από διεθνείς συνθήκες σε καιρό πολέμου. Καταγγέλουμε τις απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ, επιθέσεις που αποτέλεσμα είχαν πολλούς αιμόφυρτους διαδηλωτές.

Ελπίζουμε να είναι καλά όλοι όσοι χτυπήθηκαν κι όλοι όσοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τη χρήση δακρυγόνων. Ελπίζουμε να ξεπεράσει την κρίσιμη κατάσταση ο 30χρονος σύντροφος που χτυπήθηκε στο κεφάλι από τα ΜΑΤ και οδηγήθηκε σε «προθανάτιο κατάσταση» στο κρατικό Νικαίας, όπου και χειρουργήθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας για την ανατροπή δε σταματάει, δεν καταστέλεται.

Η αλληλεγγύη το όπλο μας.

—————————————————————————————–

Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

11/5/2011

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.

Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.

Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.

Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!

—————————————————————————————————

 

(η Πανεπιστημίου γεμάτη χημικά)

(στο βάθος η ΕΛ.ΑΣ. επί τω έργω)

(φυσουνιές χημικών στα πρόσωπα)

(έγκαυμα από κρότου λάμψης μέσα στο πλήθος)

(δακρυγόνα στην άσφαλτο, ανάμεσα σε πανό, σημαίες, παπούτσια, εκεί που πριν από μερικά λεπτά υπήρχε ένα μπλοκ διαδηλωτών)

Όλοι την Πέμπτη 12/5  στο συλλαλητήριο στις 6.00μμ στα προπύλαια, ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή.

Καλούν: συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, ΕΕΚ, ΑΚΟΑ, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΚΚΕ-μλ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΝΑΡ – νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νεολαία Συνασπισμού, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ – Σπάρτακος, ΣΕΚ, Συνασπισμός, ΜΛ-ΚΚΕ, Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση, Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων, πρωτοβουλια για την αυτοοργανωση στην εκπαιδευση, ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ, Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, στεκι pasamontana, Σινιαλο, Ρεσάλτο, Στρούγκα… και άλλοι που δεν προλάβαμε να βρούμε…

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Παρέμβαση σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο ΚΑΠΗ Χαϊδαρίου

Την Τετάρτη 4 Μάη, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο ΚΑΠΗ Χαϊδαρίου, με ομιλήτρια τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Από νωρίς το απόγευμα, έξω από το ΚΑΠΗ συγκεντρώθηκε κόσμος με σκοπό να δείξει ότι τα πιόνια της εξουσίας δεν είναι ευπρόσδεκτα στις γειτονιές μας. Αναρτήθηκε πανό και πετάχτηκαν τρικάκια. Όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότεροι σύντροφοι από τις γειτονιές του Χαϊδαρίου, του Αιγάλεω και του Περιστερίου, αλλά και περαστικοί και γείτονες προσέγγιζαν το ΚΑΠΗ, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέμβασης κράχτηκαν και γίνανε ρεζίλι Πασόκοι, παρατρεχάμενοι, ασφαλίτες και μπράβοι. Η παρουσία των μπάτσων ήταν εξαρχής υπερβολική, και η εμφάνιση των ΜΑΤ για πρώτη φορά στο Χαϊδάρι έκανε εντύπωση στους κατοίκους.

Οι δε Πασόκοι υπό το φόβο γιαουρτιών και άλλων φαγώσιμων, καθυστέρησαν την εκδήλωση κατά μιάμιση ώρα, ενώ η Μαριλίζα τελικά μπήκε στο ΜΑΝΤΡΙ-ΚΑΠΗ με κουκούλα, υπό την κάλυψη του συρφετού της και χωρίς πολλά πολλά (επευφημίες, χειροκροτήματα κλπ). Μετά από ώρα, αποχωρήσαμε όλοι μαζί από τον χώρο και κατευθυνθήκαμε προς τον κεντρικό πεζόδρομο του Χαϊδαρίου, όπου αναρτήσαμε το πανό μας και διαλυθήκαμε.

Αυτοί που ξεπουλάνε τις ζωές μας, είναι ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας.

Αλληλεγγύη και Αυτό-οργάνωση σε κάθε γειτονιά.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΔΙΚΟ