Μηνιαία αρχεία: Δεκέμβριος 2015

6 άρθρα

Yπόγειος Ήχος: Τρίτη 15 Δεκέμβρη – Προβολή “Antisocial”

είμαστε στο Λονδίνο του σήμερα.
Ο Ντι είναι ένας street artist ο οποίος κουβαλά τις αρνήσεις του για το “κόσμο¨.
Ο Μάρκους είναι ένας ένοπλος ληστής σε ένα κατάστημα κοσμημάτων.
Για τα δύο αδέρφια το να είσαι αντικοινωνικός (AntiSocial) είναι τρόπος ζωής.
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις είναι έντεχνα σχεδιασμένη
διότι τα γεγονότα – οι ληστείες –  που περιγράφονται και προβάλλονται
έχουν όντως γίνει στην πραγματικότητα και ο σκηνοθέτης μιμείται την ζωή…
Και η ζωή είναι τέχνη … μη ξεχνιόμαστε…

Μια ταινία που συνδυάζει την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία
και μας δίνει ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα.
Τα υπόλοιπα την επόμενη Τρίτη 15 Δεκέμβρη
20.00 η ωρα στο Παπουτσάδικο.
Ξυλόσομπα, καναπεδάκι και αραλίκι
στις κρύες νύχτες του χειμώνα,
βιντεοπροβολή για τα δικά μας παιδιά μόνο!!!
Θα ακολουθήσει dj set …

 

για την προπαγάνδιση της διαδήλωσης στον Πειραιά στις 19/12 (α)

Μοτοπορεία και μικροφωνική αλληλεγγύης στους μετανάστες-τριες & πρόσφυγες και ενάντια στον ενδοκυριαρχικό πόλεμο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 4/12 από συντρόφισσες και συντρόφους από τις γειτονιές της δυτικής Αθήνας και του Πειραιά.
Στη μοτοπορεία που κινήθηκε στις περιοχές των Αγίων Αναργύρων, του Ιλίου και του Περιστερίου, και στην οποία συμμετείχαν 20 μηχανάκια, πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια, ενώ πανό αναρτήθηκαν στις πλατείες των Αγίων Αναργύρων και στην πλατεία δημαρχείου στο Περιστέρι. Η μικροφωνική που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε στην πλατεία δημαρχείου στο Περιστέρι, με παρουσία 80 συντρόφων-ισσών, όπου μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί την πρώτη προπαγανδιστική κίνηση για τη σχετική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά το Σάββατο 19/12.

Τα κείμενα που μοιράζονταν, τα οποία έχουν τυπωθεί και ως αφίσες:

Κάθε φορά που οι δολοφόνοι μιλάνε για ανθρωπιά
ξημερώνει “ναυάγια” και φράχτες

Η κυρίαρχη αφήγηση για τους πρόσφυγες και μετανάστες εσκεμμένα κρατάει στην αφάνεια τις αιτίες του ξεριζωμού τους, τις διαδρομές θανάτου που τους ακολουθούν: πόλεμος, οικονομική λεηλασία και την ευθύνη των δυτικών κρατών στη στρατιωτική και οικονομική ισοπέδωση. Ενώ σε δεύτερο χρόνο με ανάλογη χυδαιότητα επιχειρεί να διατυπώσει ως αλληλεγγύη την φιλανθρωπία της κουβέρτας-της σακούλας-του συσσιτίου. Ταυτόχρονα, η βολική στοχοποίηση των “διακινητών” προσπαθεί να αποκρύψει το προφανές: οι δουλέμποροι δεν είναι τίποτα άλλο από «υπάλληλοι» των  δολοφονικών πολιτικών της αιματηρής θωράκισης των συνόρων. Έτσι, ενώ παντού στο ευρωπαϊκό έδαφος ξεφυτρώνουν φράχτες, με δολοφονικότερη αιχμή το φράγμα του Έβρου, την ίδια στιγμή ένας φτηνός ανθρωπισμός (με σύντομη ημερομηνία λήξης) απλώνει συρματοπλέγματα στις ζωές των φυγάδων: είναι περιττοί, πλεονάζοντες, ανεπιθύμητοι, ένα μέγεθος για «λογιστική διαχείριση». Παράλληλα, η περιορισμένη αναγνώριση κάποιων ως προσφύγων (κυρίως των Σύρων) διαμορφώνει τους όρους του περαιτέρω θεσμικού και κοινωνικού υποβιβασμού, αποκλεισμού, καταστολής, εγκλεισμού, εκμετάλλευσης ή εξόντωσης των προσφύγων και μεταναστών “χωρίς χαρτιά”. Και κάθε μέρα ο αριθμός των πνιγμένων μεγαλώνει.

Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν περιορίζεται στην άμεση στήριξή τους αλλά πραγματώνεται στην αντιθεσμική, αυτοοργανωμένη, αδιαμεσολάβητη σύγκρουση με την κρατική-καπιταλιστική βαρβαρότητα, τα σύνορα, τον ρατσισμό, τους θρησκευτικούς φανατισμούς, τους πλαστούς διαχωρισμούς.
Αγώνας ενάντια στην επιταχυνόμενη εξαθλίωση σημαίνει αντίσταση στα εθνοκρατικά, ευρωκεντρικά, φυλετικά, πολιτισμικά, θρησκευτικά ιδεολογήματα-αφηγήματα των κυρίαρχων. Για έναν κόσμο χωρίς σύνορα, κράτη, πατρίδες, θρησκείες, εκμετάλλευση. 
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ 
ΧΤΙΖΕΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σάββατο 19/12, 12.00
Πλ. Καραϊσκάκη (100μ από τον σταθμό ΗΣΑΠ)

——————————————————————————
Κάθε φορά που οι δολοφόνοι μιλάνε
για δυτικό πολιτισμό, εθνικά και ευρωπαϊκά ιδεώδη
ξημερώνει “αντι”τρομοκρατικές σταυροφορίες και θάνατο
Ο “αντι”τρομοκρατικός συναγερμός στις δυτικές μητροπόλεις μετά τα πρόσφατα αιματηρά χτυπήματα στο Παρίσι δεν αντιστοιχεί σε μια απλή σχέση “αιτίας-αποτελέσματος” αλλά αποτελεί κομμάτι μιας πολεμικής εξίσωσης δεκαετιών, που υπαγορεύουν τα ίδια τα ισχυρά κράτη και μπλοκ εξουσίας, επαναδιατυπώνοντας διαρκώς τους παγκόσμιους συσχετισμούς δύναμης και τις σφαίρες επιρροής τους.
Έχουμε κάθε λόγο να υπονομεύσουμε τους πολιτικούς, οικονομικούς, στρατιωτικούς σχεδιασμούς των ηγεμόνων και των διακρατικών τους μηχανισμών.
Για άλλη μια φορά, οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι του εξουσιαστικού-καπιταλιστικού κόσμου σπρωχνόμαστε στις συμπληγάδες της (δια)κρατικής και θρησκευτικής τρομοκρατίας, του δημο-κρατικού και θεο-κρατικού ολοκληρωτισμού. Από τη μία, οι πλανητικοί επικυρίαρχοι, τα “ανεπτυγμένα”-“πολιτισμένα” κράτη, οι “διαφωτιστές”, με τις μεταξύ τους αντιθέσεις και συμμαχίες, τις επεκτατικές τους πολιτικές, τα οικονομικά και γεωστρατηγικά τους συμφέροντα, τις προπαγανδιστικές και πολεμικές τους μηχανές, τις στρατιωτικές επεμβάσεις τους αστυνομικού τύπου. Από την άλλη, τοπικές θεοκρατικές δεσποτείες που προσπαθούν να επιστρέψουν τον πόλεμο στα εδάφη του αντιπάλου επιλέγοντας μη στρατιωτικούς-εξουσιαστικούς στόχους. Στα πολεμικά μέτωπα, ισοπέδωση, θάνατος, εκτοπισμός, απαξίωση της ζωής. Στα μετόπισθεν, ενίσχυση του κράτους-“ασφάλειας”, περισσότεροι φράχτες και φονικές περιπολίες στα σύνορα, όξυνση της ισλαμοφοβίας, σκλήρυνση των αντιμεταναστευτικών πολιτικών, στρατός στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων, επίταση του κοινωνικού ελέγχου και της καταστολής, επιβολή ενός καθεστώτος μόνιμης έκτακτης ανάγκης.
Μας διαιρούν, μας διαχωρίζουν, εκβιάζουν τη συστράτευση μας. Αρνούμαστε τους πλαστούς διαχωρισμούς, τις εθνικές, φυλετικές, ευρωκεντρικές και θρησκευτικές (αυτ)απάτες. Αρνούμαστε το ρόλο των “στοχευμένων” ή “παράπλευρων” απωλειών των ενδοκυριαρχικών πολέμων.
Αναγνωρίζουμε τη θέση μας στο πλευρό των όπου γης κολασμένων και των αγώνων τους, στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στη διασπορά του φόβου και το ιδεολόγημα της “ασφάλειας”, ενάντια στην ελλάδα/ευρώπη-φρούριο, ενάντια σε κάθε μορφή κράτους και εξουσίας.
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σάββατο 19/12, 12.00
Πλ. Καραϊσκάκη (100μ από τον σταθμό ΗΣΑΠ)
 ———————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Αντιφασιστική Συνέλευση Πειραιά, Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου, Ρεσάλτο (Κερατσίνι), Μπλόκο στην εξουσία (Νίκαια), Pasamontana (Κορυδαλλός), κατάληψη Σινιάλο (Αιγάλεω), κατάληψη Παπουτσάδικο (Χαϊδάρι), Θερσίτης (Ίλιον), κατάληψη Αγρός (πάρκο Τρίτση – Ίλιον)

… για την υπεράσπιση των αγώνων μας …

καΤΑ-2-Α3-smallΔΥΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Η πρώτη στη μία Νοέμβρη στο κατειλημμένο έδαφος “Αγρός” (πάρκο Τρίτση, Ίλιον) και η επόμενη στις εννιά Νοέμβρη στην κατάληψη “Κούβελου” (Μαρούσι).

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ

Την επίθεση στις καταλήψεις και ό,τι αυτές αντιπροσωπεύουν.
Και οι δύο επιθέσεις με κοινό ηθικό και φυσικό αυτουργό.

ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

Κάθε επίθεση σε κατάληψη μας πεισμώνει, μας δυναμώνει.
Βλέπεις, η κατάληψη δεν είναι τα ντουβάρια.
Είναι οι άνθρωποι που της δίνουν ζωή.
Και δίνουν ζωή όχι μόνο στα ντουβάρια, αλλά και στη γειτονιά.
Εκδηλώσεις, συζητήσεις, συναυλίες, παρεμβάσεις, πορείες.
Με αντιρατσιστικό λόγο, χωρίς ειδικούς, συλλογικά.
Παλεύουμε για τον κόσμο μας.
Ενάντια σε ιδιοκτήτες, αφεντικά και φασίστες.
Παλεύουμε για τις ζωές μας.
Ενάντια σε αυτά που τις υποτιμούν.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΗΣ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

Από τον καρκίνο του ο καθένας να κοιτάει τον κώλο του,
τον καρκίνο του χρήματος,
της απάθειας, της μοναξιάς, της βλακείας, του φασισμού.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Και για να ξηγιόμαστε…
Όποιος, όποια προσπαθεί να “σκοτώσει” τις καταλήψεις θα μας βρίσκει απέναντί του…
Δεν θα έχουμε ειρηνικές διαθέσεις…
Θα είμαστε και αύριο εδώ…
Και θα τα ξαναπούμε…

 

Στηρίζουμε την πορεία που καλείται
ΣΑΒΒΑΤΟ  ΔΕΚΕΜΒΡΗ / 12:00 / ΗΣΑΠ ΜΑΡΟΥΣΙ
… για την υπεράσπιση των αγώνων μας…

Πέμπτη 3/12: Προβολή stand-up comedy

stand-up-colour-A3-smallΌταν ένα μικρόφωνο γίνεται όπλο ενάντια στο νέο φασισμό: οι stand-up comedians αποδομούν τα ρατσιστικά στερεότυπα, τα βάζουν με τον εθνικισμό και την ισλαμοφοβία και γελοιοποιούν τους φασίστες.