Μηνιαία αρχεία: Σεπτέμβριος 2013

12 άρθρα

Xαρίζονται κουτάβια στην Κατάληψη Παπουτσάδικο

DSCF9576_smallκουταβια α3 DSCF9573_small DSCF9563_small

 

 

Τα κουτάβια φιλοξενούνται προσωρινά

στην κατάληψη Παπουτσάδικο

ελάτε να δείτε και να υιοθετήσετε κάποιο από αυτά

για επικοινωνία : katalipsipapoutsadiko@gmail.com

blog: papoutsadiko.espivblogs.net

 

Πληροφορίες πρόσβασης στην κατάληψη:

Κατάληψη Παπουτσάδικο (Δαβάκη 20 Χαϊδάρι)

google maps link

Συλλογική κουζίνα από τα Ραδιοφράγματα στην Κατάληψη Παπουτσάδικο – Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:00 π.μ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΔΙΚΟ!!

Για την οικονομική ενίσχυση των συλληφθέντων στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στις 18/9 για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Την Κυριακή 29 Σεπτέμβρη στις 11:00 το μεσημέρι

Φέρνουμε υλικά, φαγητό, μαγειρεύουμε και πλένουμε όλοι μαζί. Ενάντια σε ένα κόσμο αποξένωσης και απανθρωπιάς, προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση

Πληροφορίες πρόσβασης στην κατάληψη:

Κατάληψη Παπουτσάδικο (Δαβάκη 20 Χαϊδάρι)

google maps link

Εργατική- αντιφασιστική συγκέντρωση –πορεία – Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη στις 18:30 στην Πλατεία Αγ.Σπυρίδωνα, Αιγάλεω

Η κατάληψη Παπουτσάδικο θα συμμετέχει στην εργατική-αντιφασιστική πορεία στις γειτονιές του Αιγάλεω.

Η πορεία καλείται από την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Β ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ

 

 

ακολουθεί το κείμενο/κάλεσμα της πορείας:

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΨΩΜΙ–ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Την Τρίτη το βράδυ 17/9 ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες. Ο φόνος αυτός ήταν αποτέλεσμα μιας κλιμακούμενης επιθετικότητας των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ που εκδηλώθηκε φέτος τον Σεπτέμβρη με ξυλοδαρμό σε αντιστασιακούς στο Μελιγαλά, συνέχισε με επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα και κορυφώθηκε με την κατά παραγγελία δολοφονία ενός νέου ανθρώπου που επέμενε στη ζωή όπως και στα τραγούδια του να φωνάζει:

ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΩ

Το γεγονός σημάδεψε την πρώτη βδομάδα των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι ο αγώνας για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι ταυτόχρονα και αγώνας ενάντια στο φασισμό.

Για άλλη μια φορά οι μηχανισμοί του κράτους και του παρακράτους φοβούνται τις κραυγές αγανάκτησης του κόσμου και σπέρνουν τον τρόμο. Νοιώθουν πως ο εργαζόμενος λαός δεν αποδέχεται πια τα ψέματα που του λένε από τη μια για τους μετανάστες που φταίνε για την ανεργία, από την άλλη για το δημόσιο που φταίει για τα ελλείμματα και μετά για τους καθηγητές που φταίνε για τα χάλια της παιδείας. Το «διαίρει και βασίλευε» δεν πιάνει πια.

Και για να μην αποκαλυφθούν εντελώς ρίχνουν στο δρόμο τα τάγματα εφόδου της ΧΑ ώστε να εμποδίσουν την αγανάκτηση του κόσμου να στραφεί στους πραγματικούς ενόχους, τους τραπεζίτες την Τρόικα και την κυβέρνηση–μεσίτη τους. Τέλος χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ σε ένα ιδιότυπο εκβιασμό που αντιπαραθέτει στην ανάπτυξη των αγώνα το «σκιάχτρο» του εμφυλίου.

Στις απειλές αυτές εμείς απαντάμε με τους στίχους του Παύλου

Εκτός ελέγχου, μοιάζει με επανάσταση που αρχίζει,
ο σκύλος λύσσαξε και άρχισε να βρίζει,
το ποτήρι όμως έχει ήδη ξεχειλίσει
το όνειρό μας έχει βρει τη λύση.

Εμπνεόμαστε από το θάρρος του να υπερασπίζεται το δίκιο , το δικαίωμα στο όνειρο, εμπνεόμαστε από την αισιοδοξία του και θα αγωνιστούμε ως το τέλος για να σκοτώσουμε το σάπιο παρελθόν .

Στους δρόμους και στις γειτονιές ας φωνάξουμε

Δεν θα περάσει ο φασισμός

Όλοι στην εργατική- αντιφασιστική συγκέντρωση –πορεία την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ … (από τον Υπόγειο Ήχο)

“Εκτός ελέγχου , μοιάζει με επανάσταση που αρχίζει
Ο σκύλος , λύσσαξε και άρχισε να βρίζει
Το ποτήρι όντως έχει ήδη ξεχειλίσει
Απ΄ την τόση αδιαφορία που μας έχει πλημμυρίσει.”

 

Λοιπόν μάγκες , όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί.
Ο Παύλος , ή αλλιώς Killah P , για κάποιους απλά ένας raper, για άλλους αδερφός, για άλλους φίλος ή απλά γνωστός, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ με μαχαιριά στην καρδιά , από χέρι ΦΑΣΙΣΤΑ.
Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, στους φίλους και φίλες του και σε όλη τη Hip Hop κοινότητα.

Το Hip Hop έχασε ένα αλάνι, έναν ντόμπρο τύπο , ένα μάγκα που τιμούσε τα λόγια του.
Όσο γνωρίσαμε τον Παύλο μέσα από τους Υπόγειους Ήχους, (και επί του προσωπικού κάποιοι από μας) μπορούμε να μιλάμε για ένα ελεύθερο μυαλό που γούσταρε να παράγει και να δημιουργεί μουσική , με όνειρα αρκετά ”ενωτικά”  για τη φάση του Hip Hop.
Προφανώς και εμείς απ’ το μετερίζι μας, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη το όνειρο του, χωρίς κομπλεξιλίκια και λοιπές μαλακίες.

ΑΛΛΑ :
Στα μυαλά μας παρόλο το συναισθηματισμό που μας διέπει αυτή τη στιγμή δε χωράνε αυταπάτες.
Ωραίες οι μουσικές-κομμάτια-συναυλίες που θα γίνουν (και πρέπει να γίνουν) στην μνήμη του Παύλου, όμως δεν αρκεί.
Ο Παύλος δεν έφυγε από τροχαίο ατύχημα ή από βαθιά γηρατειά.
Έφυγε από έναν πληρωμένο δολοφόνο νεοναζί , γι’ αυτό το Hip Hop οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση.
Δεν υπάρχει ΜΕΣΗ, αλλά ούτε και δύο άκρα.
Ο φασισμός είναι το μόνο άκρο , κι όποιος νόμιζε ότι δεν τον αφορά, τώρα καιρός είναι να πάρει τα χαμπάρια του επιτέλους.
Και σίγουρα δε θα περιμένουμε να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο.
Το μήνυμα κάθε πράξης μας ως χιπχοπάδες  θα πρέπει να είναι σαφές.
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.

Και δεν πρόκειται για πολιτική προπαγάνδα .
Το να πολεμάς το φασισμό, αποτελεί ανθρώπινη αξία, αξία δικαιώματος στην ελευθερία και την έκφραση , αξία ζωής.
Αν για κάποιους αυτό φαντάζει ”άκρο”, περαστικά.

“Ανακεφαλαιώνοντας στην τρίτη πράξη
Δε νομίζεις πως τα λόγια τελειώσαν ώρα για δράση
Άνοιξε τα μάτια σου και κοίτα λίγο γύρω σου
Και πες μου πως σου φαίνεται,  να είναι όλα εντάξει?”

Θα τα τσουγκρίσουμε κάποια στιγμή ξανά Παυλάρα.

Υπόγειος Ήχος

Αντιφασιστική πορεία και συναυλία – Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 18:00, Μπαρουτάδικο

Η σφαγή 100 αιγαλιωτών στον Αη Γιώργη απο τους φασίστες
Η αφορμή για τη μεγάλη σφαγή προκύπτει το πρωί της αποφράδας 29ης Σεπτεμβρίου 1944. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες κατοίκων αλλά και μελών της αντίστασης, εκείνη τη μέρα σημειώθηκε μια ασήμαντη αψιμαχία μεταξύ ελλήνων ανταρτών (που βρίσκονταν σε φυλάκιο του ΕΛΑΣ δίπλα στη γέφυρα του ποταμού Κηφισού στη διασταύρωση με την οδό Παλαιάς Καβάλας) και δύο γερμανών μοτοσικλετιστών. Το επεισόδιο ήταν αμελητέο, αφού ο ΕΛΑΣ είχε αποφασίσει να μην προβεί σε ενέργειες που ενδέχεται να προκαλούσαν εχθρικά αντίποινα. Την ίδια εκείνη ημέρα, ένα επίλεκτο γερμανικό τάγμα (των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της περιοχής Μαρκόνι) διατάχθηκε να προχωρήσει σε εκκαθάριση της περιοχής. Οι γερμανοί κατέφθασαν στο Αιγάλεω και αρχικά εκτέλεσαν επί τόπου 31 άοπλους και αμέτοχους στο προηγηθέν συμβάν πολίτες, όσους είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο τους. Εν συνεχεία, απέκλεισαν το συνοικισμό του Αγίου Γεωργίου και επέτρεψαν την αποχώρηση μόνο κάποιων γυναικόπαιδων. Στους άνδρες άνω των 15 ετών που εγκλωβίστηκαν στις κατοικίες τους, έβαλαν φωτιά και τους έκαψαν ζωντανούς. Περίπου εκατό οικίες πυρπολήθηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς. 41 απανθρακωμένα πτώματα θάφτηκαν δίπλα στον Αγιο Σπυρίδωνα, εν μέσω θρήνων και οδυρμών των φίλων και συγγενών τους. Αλλοι νεκροί μεταφέρθηκαν για ταφή στο Γ’ Νεκροταφείο και μερικοί ακόμη στον Αγιο Βασίλειο Περιστερίου.

Οι δολοφόνοι και οι ντόπιοι συνεργοί τους εντούτοις, παρέμειναν μέχρις σήμερα, ατιμώρητοι.

Η αναβίωση του φασισμού στις γειτονιές μας

Οι ντόπιοι συνεργοί τους άφησαν μια παρακαταθήκη ατιμωρησίας που επιτρέπει στους σημερινούς τους πολιτικούς επιγόνους να χύνουν το δηλητήριο του φασισμού ανενόχλητοι στην καθημερινή μας ζωή. Η φασιστική συμμορία της Χ.Α πριμοδοτείται από εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους ρατσιστικού μίσους, ιστορικής αγραμματοσύνης, εγκληματικής αφέλειας για να επιβάλλει μια στρατιωτικοποιημένη κοινωνία απατηλής φυλετικής καθαρότητας, ιμπεριαλιστικού επεκτατισμού, συντριβής κάθε διαφωνίας και κριτικής ικανότητας, μια κοινωνία υπακοής στα «εγέρθητω», του ενός Φύρερ, του πολέμου, του αίματος, των λάβαρων, της στάχτης…

Χωρίς να έχει υποστείλει ούτε στο ελάχιστο τις ρατσιστικές επιθέσεις σε ανυπεράσπιστους μετανάστες, τις τελευταίες ημέρες διευρύνει την ατζέντα του αίματος: ενώ κραυγάζει τη μισανθρωπία της από τους Μελιγαλάδες της επικράτειας  «εμπλουτίζει» την «δράση» της στους δρόμους με επίθεση σε αφισοκολλητές της ΚΝΕ στο Πέραμα αλλά και την δολοφονία αντιφασίστα στο Κερατσίνι.
Η «αντισυστημική» συμμορία με τα κουστούμια, που από τα έδρανα της Βουλής υπερψηφίζει ό,τι συμφέρει βιομήχανους και εφοπλιστές, μεταμορφώνεται σε αγέλες «ταγμάτων εφόδου» για να σπείρει τον τρόμο σε ό,τι κρίνει «παράνομο», «διαφορετικό», εναντιωματικό στις δικές της επιλογές. Οι ατιμώρητοι ταγματασφαλίτες των κατοχικών δυνάμεων του 1944 αναβίωσαν στα σύγχρονα «τάγματα εφόδου», αποκαθάρθηκαν στην αντιμνημονιακή κολυμπήθρα, μπήκαν στη Βουλή και ζητάνε καινούργιο αίμα.

Δεν θα περιμένουμε, όμως, την ανάπηρη αστική δημοκρατία μέχρι να φαγωθεί για μια ακόμηφορά από τα παιδιά της. Η Ιστορία δεν είναι ούτε τραγωδία ούτε φάρσα. Είναι κοινωνική ευθύνη και ταξικό χρέος. Το σκύλεμα των νεκρών της 29/9/1944 θα παγώσει μαζί με τα χαμόγελα των φασιστικών συμμοριών. Ο καιρός της ατιμωρησίας έχει τελειώσει.

το μήνυμα της σφαγής της 29/9/1944: κανένα έλεος στους ρατσιστές, πολεμοκάπηλους, μισάνθρωπους δολοφόνους

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 18:οο Άλσος ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟΥ
και ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους «Ζωή Τάχα»

αμέσως μετά στην Πλ. Εσταυρωμένου