Μηνιαία αρχεία: Αύγουστος 2011

3 άρθρα

Παρέμβαση στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη – Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στον πεζόδρομο της οδού Καραϊσκάκη από περίπου 30 σύντροφους και συντρόφισσες από το Χαϊδάρι και το Αιγάλεω,  με θέμα τις εργασιακές σχέσεις στις καφετέριες και τα μαγαζιά “διασκέδασης” και αφορμή τις συνθήκες εργασίας σε μία από τις καφετέριες αυτές.

(το κείμενο που μοιράστηκε σε μορφή pdf)

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Σκαραμαγκά – Τρίτη 2 Αυγούστου 2011 στις 19.00 στο Μοναστηράκι

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Η πόλη των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, των καταλήψεων, των λαϊκών συνελεύσεων, των ανθρώπων που αντιστέκονται και παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους

Το πρωί της Παρασκευής 29 Ιουλίου αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία εισαγγελέα, εισβάλουν στη κατάληψη «Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά». Ο σύντροφός μας Μιχάλης Κ. που φτάνει στο κτίριο λίγα λεπτά αργότερα και απαιτεί να είναι παρών στην έρευνα του κτιρίου, συλλαμβάνεται με τρεις κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Ταυτόχρονα καταληψίες και πλήθος αλληλέγγυων συγκεντρώνονται λίγα μέτρα παρακάτω, προσπαθώντας να προσεγγίσουν το κτίριο και στη συνέχεια να αποκλείσουν την Πατησίων, όπου και απωθούνται από την αστυνομία. Το μεσημέρι η κωμικοτραγική επιχείρηση του κράτους και της αστυνομίας τελειώνει και οι διμοιρίες αποχωρούν. Το κτίριο της κατάληψης ανακαταλαμβάνεται από αυτές και αυτούς που έχουν τοποθετήσει εντός του τις επιθυμίες και τα όνειρά τους για έναν άλλο κόσμο.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Μοναστηράκι, Τρίτη 2/8, 19.00

Κάτω τα ξερά σας από την κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά

(Αναδημοσίευση από http://pat61.squat.gr/)