Αλληλεγγύη στην κατάληψη ΔΕΛΤΑ

Τα τελευταία χρόνια, κράτος και αφεντικά έχουν βάλει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο υποτίμησης των ζωών μας, το οποίο παρουσιάζεται ως η λύση για την καπιταλιστική κρίση. Όπως σε κάθε ολοκληρωτικό σχεδιασμό, η τελική επιτυχία εξαρτάται από την επιτυχία των επί μέρους παραμέτρων. Οι φιλανθρωπίες καναλιών και εκκλησίας, που κατευνάζουν την αγωνία της  φτώχειας, ή τα κρατικά-αστυνομικά πογκρόμ, που εκφοβίζουν τα κομμάτια της κοινωνίας που πλήττονται από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μέρη του ίδιου σχεδίου. Το δόγμα είναι απλό. Οδηγούμε την κοινωνία σε απελπισία, μετά της δίνουμε ένα ξεροκόμματο μέσω «ανεξάρτητων» θεσμών που βρίσκονται στο απυρόβλητο, και κανονίζουμε τους υπόλοιπους που σηκώνουν κεφάλι καταστέλλοντάς τους (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο).

Έτσι, στις 12/9/12 μπήκε σε εφαρμογή ένα μέρος του κρατικού σχεδίου. Πάνω από εκατό μπάτσοι όλων των ειδών (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ασφαλίτες κ.α.) εισβάλανε στην κατάληψη ΔΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη, συλλάβανε 10 άτομα και με γελοίες κατηγορίες και ψευδομαρτυρίες τους καταδίκασαν, με ποινές από 3 έως 16 μήνες και με πρόστιμα που στο σύνολό τους ανέρχονται στα 8.000 ευρώ. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως οι καταδίκες αυτές είναι πολιτικές και εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες. Η κατάληψη ΔΕΛΤΑ είναι ένα σημείο συνάντησης ανθρώπων μέσα στην μητρόπολη, που ούτε φιλανθρωπίες κάνουν, ούτε έχουν κάτι να μας πουλήσουν. Άνθρωποι, που με πρόταγμα την αυτοοργάνωση των από κάτω και την αλληλεγγύη, σχεδιάζουν στο τώρα την επόμενη μέρα, όταν οι νόμοι της αγοράς και ο ατομικισμός θα αποτελούν παρελθόν. Από τα χαριστικά παζάρια μέχρι τα αντιεμπορευματικά-αυτοοργανωμένα μαθήματα, τις πολιτικές εκδηλώσεις και την στεγαστική κολεκτίβα, η κατάληψη ΔΕΛΤΑ αποτελεί ένα πολιτικό εγχείρημα, που λόγο των χαρακτηριστικών αυτών αποτελεί εχθρό για το κράτος των αφεντικών. Και γι’ αυτό έπρεπε να κατασταλεί. Στο πρώτο μέρος του σχεδίου.

Στο δεύτερο μέρος μπήκε σε εφαρμογή η μηντιακή διαχείριση της παραπάνω αστυνομικής επιχείρησης, που μαγνητοσκοπήθηκε και μοιράστηκε στα κανάλια. Αυτά με την σειρά τους, ανέλαβαν να «εξηγήσουν» στους φιλήσυχους πολίτες τη θεωρία των άκρων, εξισώνοντας και παρομοιάζοντας τις πρακτικές των αναρχικών/αντιεξουσιαστών (που είναι εξ’ ορισμού ενάντια στο κράτος) με αυτές της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστών (που αναλαμβάνουν δράση εκεί που το κράτος δεν μπορεί να επέμβει με νόμιμο τρόπο, είναι δηλαδή εξ’ ορισμού παρακρατικοί). Σε αυτό στο σόου θα μπορούσαμε να βάλουμε τίτλο “Το ουδέτερο, δημοκρατικό κράτος θα επιβάλει τη νομιμότητα στα άκρα”. Έτσι, μένουν ευχαριστημένοι όσοι διψάνε για τάξη και ασφάλεια και αποπροσανατολίζονται όσοι προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται γύρω τους. Τώρα, κατά πόσο είναι ουδέτερο το κράτος, που αποτελεί την πολιτική έκφραση των αφεντικών, και κατά πόσο η χρυσή αυγή και οι φασίστες, που προέρχονται από τα σπλάχνα του κράτους αυτού και που η αστυνομία του σύσσωμη την ψήφισε, είναι αντισυστημική και αντικαθεστωτική, ας το αφήσουμε να το κρίνουν όσοι έχουν μάτια και βλέπουν.

Θα κλείσουμε με τα λόγια των συντρόφων-ισσών από την Θεσσαλονίκη:

«Είμαστε ένοχοι για το γκρέμισμα των τοίχων της αποξένωσης, για την θέρμη που πηγάζει από την αυτοοργάνωση και τη συλλογική ζωή, και για το κατά συρροή έγκλημα της πορείας μας προς τα αχαρτογράφητα της ελευθερίας. Και με αυτή την ενοχή θα πορευτούμε.»

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ GUSTAVO E.Q.GONZALES (που κρατείται ακόμη υπο την απειλή της απέλασης)

(το κείμενο σε μορφή pdf)