ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Το έχουμε ξαναπεί, αλλά δε θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε: η επίθεση του κεφαλαίου και του κράτους στην κοινωνία, έτσι όπως έχει ενταθεί από το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης και μετά, δε θα σταματήσει αν εμείς οι ίδιοι δεν τη σταματήσουμε. Με απεργίες, πορείες, καταλήψεις, δημιουργία κέντρων αγώνα και αντιπληροφόρησης, μέσα από την αυτοοργάνωση των «από κάτω», μέσα από σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας. Τα σχέδια της εξουσίας είναι πλέον ξεκάθαρα: όσοι περισσεύουν πια για το σύστημα θα απομονωθούν, θα εξαθλιωθούν, θα πεταχτούν στην άκρη ή σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όσοι αντιστέκονται θα κατασταλούν με κάθε τρόπο και σε κάθε ένταση, θα χτυπηθούν, θα διασυρθούν στα κανάλια, θα στοιβαχθούν στα κελιά της αστικής δημοκρατίας.

Την Τετάρτη 26/9, ημέρα γενικής απεργίας, η αστυνομία (ως εκ των ουκ άνευ όργανο του κράτους) επέλεξε τη μέρα που θα προσπαθούσε να πνίξει την ανασύνταξη του κινήματος, εν τη γεννέσει της. Όχι τυχαία, καθώς η γενική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη ήταν η πρώτη μετά από ένα μεγάλο διάστημα σιγής από μέρος του κινήματος και ενόψει της ψήφισης νέων μέτρων κάποιος έπρεπε να υπενθυμίσει στην κοινωνία ποιος και πώς κάνει κουμάντο: με το μαστίγιο!

Από το πρωί της 26ης Σεπτέμβρη, κατά παραγγελία των φασιστών νεοναζί του ελληνικού κοινοβουλίου, μπάτσοι επιτίθενται σε προσυγκεντρώσεις λαϊκών συνελεύσεων και στεκιών, στις ίδιες τις γειτονιές τους και πριν καν ο κόσμος τους προλάβει να κατεβαίνει στο κέντρο. Συγκεκριμένα: στην πλατεία Γαρδένια στου Ζωγράφου ΔΙΑΣ και ΜΑΤ επιτίθενται και διαλύουν την προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας, κυνηγούν και χτυπούν κόσμο στα στενά και συλλαμβάνουν όσους μπορούν. Στο Παγκράτι οι συγκεντρωμένοι εμποδίζονται να κατέβουν στην απεργιακή πορεία. Στη Δάφνη χωρίς καμία αιτιολογία οι μπάτσοι προσαγάγουν και κρατάνε μέχρι το τέλος της πορείας μέλη της τοπικής λαϊκής συνέλευσης.

Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργιακής πορείας που συγκέντρωσε στην Αθήνα πάνω από 100.000 διαδηλωτές, ΜΑΤ επιτίθενται και προσπαθούν να διαλύσουν την πορεία. Τα καταφέρνουν μετά από έντονη ρίψη χημικών, ξυλοκοπώντας και συλλαμβάνοντας κόσμο στο σωρό. Οι ίδιες πρακτικές της αστυνομίας συνεχίζονται και σε άλλα σημεία του κέντρου. Το βράδυ ο απολογισμός είναι: 129 προσαγωγές, 22 από αυτές μετατρέπονται σε συλλήψεις. Μεταξύ των 22, οι 8 είναι ανήλικοι, ενώ 14 κατηγορούνται για κακουργήματα, λόγω του ότι κουβαλούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες για να προστατευτούν από τα χημικά των… «προστατών του πολίτη».

Η κατασταλτική μανία των μπάτσων δε σταματάει εκεί: το ίδιο απόγευμα επιτίθενται εκ νέου στην απογευματινή συγκέντρωση αλληλεγγύης που έχει καλεστεί στην πλατεία Γαρδένια στου Ζωγράφου. Επικρατεί ένταση καθώς εκείνη των ώρα εκτός από τον κόσμο που κατέβηκε να διαμαρτυρηθεί, μητέρες με παιδάκια αράζουν στην πλατεία. Τελικά οι μπάτσοι απωθούνται, αφού στο σημείο συγκεντρώνονται σε λίγη ώρα εκατοντάδες αλληλέγγυοι και αναγκάζονται να αφήσουν τα 2 άτομα που είχαν «μαζέψει» κατά την τελευταία τους … «εργασία κοινωνικής υπεραξίας». Το βράδυ της ίδιας και τις επόμενες μέρες κινήσεις αλληλεγγύης, πορείες και μικροφωνικές αντιπληροφόρησης, για τους συλληφθέντες γίνονται σε διάφορα σημεία του κέντρου και άλλων γειτονιών.

Την Παρασκευή 28/9 η αστυνομία δημοσιεύει στο site της φωτογραφίες κάποιων από τους συλληφθέντες με εμφανή σημάδια κακοποίησης. Επίσης, ζητά από πολίτες να γίνουν ρουφιάνοι συνεργοί του καθεστώτος και να ενημερώσουν για παράνομες πράξεις στις οποίες οι φωτογραφιζόμενοι είχαν υποπέσει. Λογικό, καθώς οι μπάτσοι μάζεψαν κόσμο χωρίς προφανή λόγο και χρειάζονταν κατηγορίες για τα θύματά τους. Όχι ότι δε μπορούν να τις κατασκευάσουν (όπως έγινε εξάλλου) αλλά άλλη «αίγλη» έχει η μαρτυρία ενός ρουφιάνου. Κι εντελώς διαφορετικό, φυσικά, το πολιτικό μήνυμα προς όσους αντιστέκονται: «κοιτάχτε, εκτός από τους έμμισθους δολοφόνους μου έχω πλέον και εθελοντές ρουφιάνους». Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν επικίνδυνο.

Εμείς από την πλευρά μας επαναλαμβάνουμε: η επίθεση κεφαλαίου και κράτους δε θα σταματήσει από μόνη της. Ίσα ίσα που θα γίνεται όλο και πιο έντονη όσο περνάει ο καιρός. Η κρατική καταστολή δε μας σπάει αλλά μας ενώνει σε μια γροθιά. Η αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες της 26ης Σεπτέμβρη είναι δεδομένη. Δε θα αφήσουμε κανέναν αγωνιστή όμηρο στα χέρια του κράτους, κανένα κρατούμενο θύμα στα χέρια των βασανιστών της ΓΑΔΑ, κανένα σύντροφό μας πολιτικά ακάλυπτο απέναντι στα ψέματα των ΜΜΕ. Καλή δύναμη σε όσους κατηγορήθηκαν για το δικαίωμα να αντισταθούν -κανείς δε θα μείνει μόνος του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ –ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

(το κείμενο σε μορφή pdf)