Αντιφασιστική απάντηση σε επίθεση που δέχθηκαν σύντροφοι

Μετά από την αφισοκόλληση αντιφασιστικού περιεχομένου στο Χαϊδάρι σήμερα το πρωί, δύο σύντροφοι που συμμετείχαν στην εν λόγω δράση δέχθηκαν επίθεση από φασιστοειδές, την ώρα που έγραφαν αντιφασιστικό σύνθημα σε σχολείο της περιοχής. Αντανακλαστικά, σύντροφοι και γείτονες της περιοχής, αποφασίσαμε να απαντήσουμε: λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα, 120 άτομα πορευτήκαμε στη γειτονιά του παραπάνω φασιστοειδούς, φωνάζοντας συνθήματα, μοιράζοντας κείμενο που περιέγραφε το συμβάν, αφισοκολλώντας τα πάντα στο πέρασμά μας, γράφοντας συνθήματα σε τοίχους και συνομιλώντας με γείτονες, ενημερώνοντάς τους για τον «ελληναρά» που κατοικεί δίπλα τους. Οι αντιδράσεις της γειτονιάς ήταν πέρα από το αναμενόμενο θετικές. Εμείς με τη σειρά μας έχουμε να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιες πρακτικές δε μας φοβίζουν, δε μας κλείνουν σπίτια μας, αντιθέτως μας οπλίζουν με πείσμα να πολεμήσουμε τις παρακρατικές φασιστικές συμμορίες και να σταθούμε έμπρακτα εμπόδιο στο κοινωνικό εκφασισμό, μέχρι να ανατραπούν όλα αυτά που τον γεννάνε.  Τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται… φασίστες ούτε να το σκέφτεστε!!

Το ενημερωτικό κείμενο που μοιράστηκε στην παρέμβαση, υπογεγραμμένο και από τις τρεις συλλογικότητες (Ιστός, Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου, Κατάληψη Παπουτσάδικο):

“Σήμερα (29/9) το μεσημέρι, μετά από αντιφασιστική παρέμβαση – αφισοκόλληση στις γειτονιές του Χαϊδαρίου από τρεις τοπικές συλλογικότητες, κι ενώ ένας σύντροφος και μια συντρόφισσα γράφανε ένα σύνθημα στον τοίχο του 10υ Λυκείου Χαϊδαρίου, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεσγ από φασίστα που βγήκε από σπίτι της οδού Ανεξαρτησίας. Το φασιστοειδές τους πλησίασε βρίζοντας και τους χτύπησε με αλυσίδα και λουκέτο, προκαλώντας τραύμα στο κεφάλι του συντρόφου μας.

Στο Χαϊδάρι, μια περιοχή που χτίστηκε από πρόσφυγες και όπου οι Ναζί εκτελούσαν τους αγωνιστές, οι φασίστες (χρυσαυγίτες ή άλλοι) δεν έχουν καμία θέση. Δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο τους – τη στιγμή που το κράτος εφαρμόζει το σχέδιο υποτίμησης των ζωών μας – που δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση των ανθρώπων που αγωνίζονται. Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς είναι ότι δεν τρομοκρατούμαστε και τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο. Δεν θα ανεχτούμε τέτοιες πρακτικές στις γειτονιές μας. Φασίστες πίσω στις τρύπες σας!

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ “